Dzsudzsák Balázs erre igazán büszke lehet: neki van a legtöbb Instagram-követője a magyar élsportolók közül

Sport

Új kezdeményezés indult: félévente összeállítják a legtöbb Facebook, illetve Instagram követővel rendelkező sportolók és sportszervezek TOP 10-es listáit – számolt be a dvsc.hu.

A debreceni vonatkozásokat tekintve Dzsudzsák Balázs viszi a pálmát: a Facebookot illetően az úszó Hosszú Katinka a listavezető, Dzsudzsák Balázst, a DVSC csapatkapitányát a 10. helyre sorolják, noha ezen a felületen már hosszú ideje nem aktív.

Az Instagram-követőket vizsgálva azonban a Loki ásza a number one, Dzsudzsák itt toronymagasan vezet az összes magyar élsportolót figyelembe véve.

A sportszervezetek esetében Facebookot vizsgálva a DVSC nem szerepel a Top 10-ben, ám igen közel van hozzá, hiszen a 10. Magyar Tenisz Szövetség 69 ezre alig több, mint a Loki labdarúgócsapatának csaknem 67 ezer követője. Figyelemre méltó az is, hogy a lista fele nem klub, hanem sportági szakszövetség, így az egyesületek között a DVSC biztosan az élmezőnyben van országosan is.

Az Instagramot tekintve a Loki mindent egybevetve is befér Magyarország legértékesebbjei közé, ami mindenképp komoly értéket tükröz – ismertette a klub honlapja a Sportsmarketing felmérését.