Férfi kosárlabda NB I 6. forduló: győzött a Körmend Debrecenben

Sport

A tabellán második helyezett DEAC a mérkőzést megelőzően öt meccsből négyet megnyert. A körmendiek kikaptak az utolsó két fellépésükön. Mindkét csapat két negyedet tudott megnyerni, a vendégek azonban nagyobb arányban, így a DEAC-nak nem sikerült közelebb kerülni az éllovas Szombathelyhez.

Az első negyedben a debreceniek akarata érvényesült, jelentős 20-8-s vezetést szereztek. A második játékrészben is a DEAC volt fölényben, igaz, ezt a negyedet csak 24-20-ra nyerték. A Körmend a a nagy szünet utánra tartogatta erejét, a harmadik játékrészben 27-15-re, a negyedik negyedben pedig a fordítás is összejött a vendégeknek, hiszen 34-17-re nyerték az utolsó negyedet magabiztosan. 89-76-s végeredménnyel pedig legyőzték a DEAC gárdáját. A Körmend és a mezőny legeredményesebb játékosa Ferencz Csaba volt, aki 19 pontot vállalt csapata győzelméből. A debrecenieknél Djordje Drenovac 18 pontot hozott össze.

Férfi kosárlabda NB I 6. forduló:

Helyszín: Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

DEAC Tungsram – Egis Körmend 76-89 (20-8), (24-20), (15-27), (17-34)

Vereségével a DEAC maradt a második. A következő körben a Kaposvár vendége lesz az egyetemi csapat, csütörtök este 20:00-tól.