Hosszú Katinka

Minden edzőjét elküldi Hosszú Katinka

Sport

Három év alatt három edzőt is elküldött Hosszú Katinka, aki szerint nincs szüksége senki másra, csak a párjára.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő többé nem dolgozik együtt Nagy Józseffel sem, úgy gondolja, egyetlen edzőre van szüksége, párjára, Gelencsér Mátéra.

Katinka karrierje Shane Tusup edző és férje mellett volt a csúcson, ketten együtt legyőzhetetlenek voltak. 2018-ban szakítottak meg mindenféle kapcsolatot, az úszónő azóta nem találja az igazi trénerét.

Katinka döntése volt, hogy Nagy József már ne dolgozzon vele. Ezt tudomásul vettük, ahogy azt is, hogy a párja, Gelencsér Máté irányítja a szakmai munkáját

– mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke az Inforádiónak. Hosszú az olimpia óta nem edzett, ám ígérete szerint októbertől ismét tréningezik. Nagyon kemény időszak vár rá. A jövőre nézve aggasztó lehet, hogy párja és edzője, Gelencsér mindössze egy OKJ-s képesítéssel rendelkezik, s korábban semmilyen komoly eredménye nem volt úszóedzőként – írja a Blikk.

A lap emlékeztet, hogy az idei Eb-n Gelencsér vezetésével ugyan 400 vegyesen győzött Katinka, de az olimpián leszerepelt ebben a számban, elmaradt egyéni legjobb teljesítményétől is és csak az ötödik helyen végzett, 200 méter vegyesen pedig csak hetedikként.