Megkezdi Eb-szereplését a magyar válogatott – mit vár csapatunktól az utca embere Debrecenben?

Sport

Kedden 18 órától Debrecenben is elcsendesednek az utcák, és aki csak teheti, otthon, barátoknál vagy akár a kocsmában azt figyeli majd, hogy mire mennek Szalai Ádámék Cristiano Ronaldo  és a többi portugál szupersztár ellen.

A 2020-ról idénre halasztott foci Eb-n eddig egészen jó meccseket láthattunk, sajnos a dán-finn összecsapáson majdnem tragédia is történt, de – leszámítva a stúdióban ülő Bognár György bunkóságát – szerencsére fellélegezhettünk a meccs után.

Munkatársunk arról kérdezte az utca emberét Debrecenben, hogy mire számíthatunk a magyar válogatottól. Hány gólt fogunk szerezni? Ki fog maradandót alkotni? Hogyan alakul a csoport végső sorrendje? Ezekre a kérdésekre vártuk a válaszokat.

Szilárd szerint ennek a sorsolásnak megvan a maga előnye és hátránya egyaránt. Gyengébb ellenfelekkel reálisabb esély lenne a továbbjutásra, de az egész torna alatt nem találkozhatnánk ilyen rangos válogatottakkal, mint így.

Úgy gondolom, 2-3 találat benne van a válogatott játékában, meccsenként egy rúgott góllal nem lennék elégedetlen. Kiemelkedő teljesítményre számítok Gulácsitól, biztosan be kell majd mutatnia jónéhány bravúrt a három találkozó alatt, illetve Szalai Attila remélhetőleg jól fog teljesíteni, hátha összejön számára egy szerződés egy top bajnokságban (jelenleg a török Fenerbahce csapatát erősíti – a szerk). A csoport végeredményének azt tippelem, hogy a franciák lesznek az elsők, a portugálok végeznek a második helyen, a német válogatott a harmadikon, és sajnos mi leszünk a sereghajtók

– hangzott a nem túl vidám, de reaális esélylatolgatás.

Dani inkább örült ennek a sorsolásnak, mert ez szerinte igazi erőfelmérő lesz, ahol megmutathatjuk, hogy igazán komoly ellenfelek ellen mire megyünk. Várok néhány gólt, a portugálokat vagy a németeket talán meg tudjuk fogni, de egy pontnál többet nem remélek – jósolta.

Egy, talán két gólra jók lehetünk. Szerintem nem lesz igazán kiemelkedő játékosunk, a 2016-s Eb-n is csapatként alkottak nagyot a fiúk, itt is azt várom, hogy csapatként fogunk működni. A csoport végeredményeként francia elsőségre számítok, 100%-os mérleggel, mögöttük a portugálok fognak végezni, a német csapat pedig minket megelőzve a harmadik helyen zár. 

Roland egy lottózó előtt vállalkozott gyors esélyfelmérésre. Úgy látja, az Európa-bajnokság egy jutalomjáték lesz számunkra, és olyan eredménysorra nem számít, mint az öt évvel ezelőtti Eb-n.

Bízik benne, hogy egy gólt mindenképpen összehozunk, talán a németek ellen lehet a legreálisabb esély erre a találatra. A csoport első helyére a franciákat várja, mert felröppentek hírek, hogy a portugáloknál előfordulhat karantén a koronavírus miatt, így ők a második helyre lesznek jók. A németek lesznek a harmadikak, és a mieink végeznek a negyedik helyen. Kiemelkedő teljesítményt vár Wili Orbántól és Szalai Attilától a védelemben, a középpályán pedig Szoboszlai hiányában Nagy Ádámé lehet a vezérszerep.

Az idősebb korosztályt Gyuri bácsi képviselte, aki óvatosabb, védekezőbb felfogásó taktikára számít a mieinktől. A felkészülési meccsekkel ellentétben ezúttal keményen kell védekezni, ha meg akarunk állítani olyan támadókat, mint Ronaldo, Mbappe, Benzema vagy Müller.

Talán egy gólt szerezhetünk. Nem tudom, melyik meccsen, de bízom abban, hogy legalább egyszer lesz okom felugrani a kanapéról

– reménykedett.

Azt szeretné, ha Szalai Ádám emelkedne ki a mezőnyből, azzal, hogy gólt szerez valamelyik válogatott ellen. Csoportelsőnek várja a franciákat, másodiknak a németeket (szerinte összeszedték magukat erre az Eb-re), harmadik helyen Portugália végez, míg mi a negyediken.

Végül ismét egy fiatalembert, Attilát sikerült szóra bírnunk, aki arra számít, hogy bátran fogunk játszani a csoportmeccseken. Taktikai tanácsot is súgott: próbáljuk minél többet tartani a labdát, és minél kevesebbet beszorulni a saját kapunk előterébe.

Minimális esélyeinket a kontrákban és a pontrúgásokban látja, annak ellenére is, hogy Szoboszlai nem lesz ott az Eb-n. Meccsenként egy rúgott gólt vár a csapattól, kiemelkedő teljesítményre pedig meglátása szerint Szalai Attila lehet képes. Első helyen egyértelműen a franciák végeznek, a másodikon a címvédő portugálok, mi pedig a németekkel karöltve esünk ki a 3-4. helyen.

A mérkőzés kedden 18 órától kezdődik. Szóljon a hajrá, magyarok!

(Az utca emberét kérdezte: Arany Balázs)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük