Visszajutott a Loki az NB I-be – így látták a szurkolók

Sport

Csak az utolsó forduló után vált biztossá, hogy a DVSC labdarúgócsapata megszerezte a bajnoki címet jelentő első helyet a 2020-2021-s Merkantil Bank Liga kiírásában, miután 4-2-s arányban legyőzte a Haladást.  Ennek következtében az őszi szezont már ismét a „nagyok” között, az NB I-ben kezdheti meg szeretett városunk csapata. Foglaljuk össze, hogy milyen bajnoki idény is áll a hátunk mögött.

A tavalyi szezon végén jómagam is elképzelhetetlennek tartottam még az utolsó fordulóban is a Paks elleni meccs előtt, hogy veszélyben lehet a bentmaradásunk. Nem volt olyan forgatókönyv a fejemben, melynek végén mi búcsúzunk az első osztálytól. De a sors másképpen gondolta, és az 1-1-es döntetlennel zárult találkozó végén lefagyva ültem a széken, nem hittem el, amit látok. 

A Tolna megyeiek az idei kiírásban bizonyították, hogy nem jogtalanul maradtak bent, hiszen a negyedik helyen végeztek, ráadásul továbbra is csak magyar játékosokat foglalkoztatva. A zöld-fehér alakulat egyébként a legtöbb gólt szerezte a bajnokságban 76 találattal, melyből Hahn János 22-őt vállalt, s ezzel toronymagasan ő lett a bajnokság gólkirálya. Sőt, Marco Rossi is meghívta az Eb-re készülő keretbe. De ennyit a paksiakról.

A Loki kiesését követően sokan bíztunk abban, hogy ezzel egy új korszak veheti kezdetét, és a tulajdonosi körben is változások lesznek. Ez be is következett, és a város a saját kezébe vette a klub sorsát. A távozó külföldiek után voltak érkezők is. Több korábbi közönségkedvenc visszatérésének örvendhettünk, mint például Varga Józsefnek, Korhut Mihálynak, Sós Bencének vagy Dzsudzsák Balázsnak. Melléjük csatlakoztak még rutinos NB I-es játékosok, mint Tischler Patrik, Gróf Dávid, Poór Patrik, vagy a télen érkező Ugrai Roland. Mellettük megmaradt a csapat magyar magja, és az említett játékosok mellett több fiatal tehetség kibontakozását is megfigyelhettük. Bárány Donát, Pintér Ádám, Baráth Péter, Bényei Ágoston és még rajtuk kívül jó páran bemutatkozhattak, az említett játékosok pedig fontos szerepet játszottak a feljutásunkban.

Öröm volt az ürömben, hogy több régi nagy riválissal is találkozhattunk, igaz, a legnagyobb meccseken nem szurkolhattunk a stadionban a koronavírus miatt. De így is jó volt olyan csapatok ellen látni a mieinket, mint a Nyíregyháza, Győr, Pécs, Békéscsaba, Vasas, vagy az utolsó fordulós ellenfelünk, a Haladás ellen. Az imént említett riválisokkal sajnos nem játszunk a következő szezonban, persze csak azért sajnos, mert szerintem minden futballszerető embert jobban vonz egy Loki-Csaba, Szpari-Loki, mint egy Loki-Kisvárda vagy Kövesd-Debrecen meccs. Sőt! Most már a DVTK-val sem találkozunk az első osztályban, mert ők lettek a Budafok mellett a másik kieső.

Az NB II utolsó fordulójában, a Haladás elleni meccset követően több szurkoló véleményére is kíváncsi voltam, azzal kapcsolatban, hogy szerintük milyen hatással volt a klubra ez az egy év az NB II-ben, és mit várnak a következő NB I-es szezontól, illetve mely posztokon szorulnánk erősítésre – ha szorulunk.

Roland szerint eléggé érdekes és fura volt ez az idény abból a szempontból, hogy nem Ferencváros vagy Fehérvár szintű csapatok jöttek a Nagyerdőre, hanem meg kellett barátkozni a gondolattal, hogy ez a szezon más lesz, mint az utóbbi években.

Amikor kiestünk, sejtettem, hogy Szima Gábor le fog mondani és eladja a csapatot. Jól indult az NB II, hazai pályán mindenkit kiütöttünk, több gólos győzelmeket arattak a srácok, visszatértek a “régi nagy lokisták”, közönségkedvencek: Dzsudzsák, Korhut, Varga. Idegenben döcögött a szekér, de vereségek nem nagyon voltak. Aztán a téli szünetben Kondás Elemér távozásán meglepődtem, mert jól álltunk, és jött egy olyan edzőpáros, akiknek semmi tapasztalatuk nem volt. Ez látszott, és el is olvadt az előnyünk. Nagyon szoros volt a véghajrá. Összességében örülök neki hogy feljutottunk, de ennél több kell jövőre! 

– összegzett.

Ferenc úgy véli, jót tett a csapatnak az NB II, mert elhozta Szima távozását, és ez volt a legfontosabb. Az NBI-ben nem lehet ilyen könnyelműen játszanunk viszont. Szerintem minden poszton kell az erősítés, de a védelem szorul rá leginkább – véli.

Péter szerint az NB II-s szezon második fele igazi szenvedés volt. Így, hogy a stadionba sem lehetett kimenni, rossz volt a képernyő előtt nézni minden meccset. Sokszor dobott volna a csapat játékán, ha mögöttük áll több ezer ember. A következő idényben nem ajándékozhatunk gólokat tucatszámra az ellenfeleknek, mint most, mert akkor gyorsan újra az NB II-ben találjuk magunkat.

Szerintem nagyjából rendben van a keret, leszámítva a védelmet, oda szükség van pár jó légiósra

– mondta Péter.

Végül Róberttel beszélgettem, aki úgy látja, nagyon nehéz szezon volt ez. Szerinte már a kiesés pillatában lehetett tudni, ennél jövőre sokkal többre lesz szükség, ha fel akarjuk venni a versenyt a riválisokkal. Minden posztra kellene igazolnunk, méghozzá igen jó játékosokra lenne szükség, a csatár és a középpályás posztra egy-egy ember talán elég lenne, a védelemben pedig egy teljes sorcsere kellene, de a kapuban is jó lenne egy állandó magabiztos teljesítmény.

– Arany Balázs –

Visszajutott a Loki az NB I-be – korábbi cikkeink:

Megnyerte a Loki az NB II-t

Így örült a Loki NB II-es bajnoki címének a debreceni politikai elit