Rendhagyó februári szezonkezdés vár a DEAC floorballosaira

Sport

A koronavírus a honi floorball életet is jelentősen megtépázta: az előző bajnoki évad nem került lezárásra, majd a 2020/2021-es bajnoki szezon is hamar félbeszakadt a második hullám miatt. 

Rendhagyó körülmények között folytatódik a szezon: az OB I nyolc csapata közül öt együttes vállalta a folytatást. Így azon találkozók, amelyeket ezek a gárdák vívtak egymással, beleszámítanak a folytatásba. A sorsolás szeszélye folytán viszont így a debrecenieknek nem maradt lejátszott mérkőzése: gyakorlatilag tiszta lappal vághat neki ismételten a DEAC a folytatásnak.

Kényszerű változások így is történtek: több játékos is átesett a víruson, valamint vannak olyanok, akik nem vállalják a mérkőzéseket a helyzet rendeződéséig. A mindennapokat az edzések kimaradása se segítette: január vége óta gyakorolnak Varga Tibor vezetésével az egyetemisták. A keretbe pedig új arcok is felkerültek az utánpótlásból: Fórián Balázs, Bélteki Gábor, Szőke Krisztián és Takács Máté kap esélyt arra, hogy megragadjon az élvonalbeli keretben. Összegezve tehát egy jóval fiatalabb garnitúrával vág neki a bajnoki idénynek az egyetemista csapat.

A találkozó kimenetelét nehéz megjósolni: az érdi gárda alapvetően inkább a középmezőny tagja, masszív keretükkel kemény csatára késztetik a komolyabb gárdákat is. Ugyanakkor se ők, se a debreceniek nem játszottak hónapok óta téttel bíró találkozót: kulcskérdés lesz a védekezés, a magas koncentráció és a fegyelem. 

Ami a közös múltat illeti: korábban számos komoly párharcot vívtak a csapatok egymással, a legtöbb lejátszott tétmérkőzést épp az érdiek ellen vívták a cívisvárosiak. Ez lesz a 27 randevú: 15 ARES siker mellett 2 döntetlen, valamint 9 debreceni siker született, a gólarány 203:173 szintén vendéglátóknak. Az előző szezonban mindkét alapszakasz mérkőzésen szoros csata, valamint DEAC siker született.

A szombati párharc előtt a debreceni csapat fiatal támadója, Varga János osztotta meg gondolatait. „Nagyon vártuk már, hogy újra tétmeccsen léphessünk pályára az újabb több hónapos kényszerszünet után. Sajnos a járványhelyzet miatt hiányoznak kulcsfontosságú játékosaink, de érkeztek újak a keret erősítésére, mindent meg fogunk tenni, hogy haza hozzuk a két pontot. Szeretnénk mindenképp egy élvezhető, erős meccset játszani, ahol mindenki a maximumot tudja nyújtani.”

A mérkőzés „természetesen” zárt kapus lesz, aki viszont nem szeretne lemaradni, élő közvetítésbe be tud kapcsolódni a DEAC Floorball szakosztályának YouTube csatornáján

Salming Férfi OB I, 5. forduló:
ARES HC – Debreceni EAC
Érd, Nyitrai Tamás Sportcsarnok
2021. február 20. (szombat); 14:00

Fotó: Béres Máté

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük