Számított a hazai pálya: Kiss Norbert tarolt, Michelisz előzgetett a Hungaroringen

Sport

A magyar motorsport legfontosabb versenyhétvégéjét rendezték meg a Hungaroringen, hiszen a kamion-Eb-n Kiss Norbert esélyesként állt rajthoz, a túraautó-világkupa mezőnyében pedig a címvédő Michelisz Norberttel együtt négy honfitársunk mérette meg magát. Az idei évtől mindkét sorozat gumiszállítója a Goodyear.

A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezték meg a Hungaroringen az idei kamion-Európa-bajnokság (ETRC) második, illetve a túraautó-világkupa (WTCR) negyedik versenyhétvégéjét, de a magyar versenyzők számára így is érvényesült a hazai pálya előnye.

A víkend sztárja Kiss Norbert a Goodyear márkanagykövete volt, aki megmutatta, miért nyerte meg korábban kétszer is a kamion-Eb-t: a hétvége négy futamából hármat megnyert hazai pályáján, egyen pedig a 2. helyen futott be. A Révész Truck Race Team MAN versenykamionját vezető pilóta ezzel átvette a vezetést az összetett pontversenyben is, és jó esélye van rá, hogy novemberben, Misanóban újabb Európa-bajnoki címet szerezzen.

A kamion-Eb gumiszállítója már jó ideje a Goodyear, a márka azonban idén a WTCR mezőnyét is ellátja gumiabroncsokkal. Ebben a sorozatban született meg tavaly Michelisz Norbert bajnoki címével a magyar autósport történetének egyik legnagyobb eredménye. Az idén már négyen képviselik a szériában a magyar színeket: a Hondánál Tassi Attila versenyez, a Zengő Motorsport színeiben pedig Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor vezet egy-egy CUPRA Leónt.

Michelisz csapata, a Hyundai számára rosszul indult az év, és a nehézségek a hungaroringi időmérőn is folytatódtak, a magyar versenyző az i30 hibája miatt csak a 16. rajthelyet tudta megszerezni a hétvége három versenyére. A futamokon azonban oroszlánként harcolt: az elsőn a top tízbe verekedte magát, mielőtt az autó problémái miatt kiállt, a másodikon a 6. helyre jött fel, a harmadikon pedig a 10. helyre, azaz összesen több mint tizenöt bátor előzést mutatott be. A hétvége legjobb magyarja azonban Tassi Attila lett, aki egy-egy ötödik, hatodik és nyolcadik helyet szerzett a Honda Civic-kel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük