Remekül kezdte az idényt a DEAC kosárlabdacsapata

Sport

Tizennégy pontos sikert aratott az első forduló rangadóján a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata. A klub honlapján olvasható beszámoló szerint az első negyedben megszerzett előny után szinte végig futottak az eredmény után a vendég paksiak, de 15 hárompontost értékesítő Kovács-csapat végül megérdemelten győzött.

DEAC – Atomerőmű SE 97-83 (28-19, 22-22, 22-22, 25-20)

DEAC: MOODY 15/12, Somogyi 4, Drenovac, HINES 24/18, TÓTH 17/3 csere: Guyton 6, Molnár M. 2, Bognár -, Molnár D. 5/3, Polyák 10/9, Asszú -.

edző: Kovács Adrián

ASE: CAPERS 13/3, Shepard 13, Valerio-Boldon 7, Lóránt 9/3, JAKSON 16 csere: Kovács 11, EILINGSFELD 12/6, Pupp -, Kis -.

edző: Dzunics Braniszlav

Kovács Adrián: Gratulálok a csapatnak, nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben sok hibát vétettünk, engedtük, hogy az ellenfél kihasználja az erősségeit. Amikor védekezésben agresszívabbakká váltunk, sikerült nagyobb előny szereznünk. Csapatként működtünk ma, bár voltak hibáink, de a kommunikáció, az akaratunk rendben volt. Öröm, hogy újra nézők előtt tudtunk játszani.

Dzunics Braniszláv: Nagyon sok gyermeteg hibát vétettünk a mai meccsen. Bár sikerült felzárkóznunk, de az említett hibák is kellettek a végeredményhez. Gratulálok a DEAC-nak, megérdemelte a győzelmet. Jobban játszottak, támadásban precízebbek voltak, mi pedig kicsit türelmetlenek voltunk a mérkőzés folyamán.

Fotó: Facebook/DEAC Kosárlabda