Mészáros Lőrinc a Puskás Akadémia éremátadóján

Ehhez képest a Loki költségvetése aprópénz – Mészáros elárulta, mennyibe kerül a Puskás Akadémia az adófizetőknek

Sport

Ritka, amikor Mészáros Lőrinc hosszú interjút ad egy sajtóorgánumnak. Most kivételt tett, és Szöllősi Györgynek, Orbán Viktor kedvenc sportújságírójának árult el érdekességeket a felcsúti akadémiáról.

A Nemzeti Sportban megjelent interjúban szóba került, hogy mekkora a Puskás Akadémia költségvetése. Mészáros szerint éves szinten tízmillió euróval – vagyis 3,5 milliárd forinttal – számolhatunk. Ez közel háromszorosa a DVSC éves költségvetésének.

Az akadémia működése hosszú távon biztosítva van. A taoforrások sokat segítettek, hogy kiépülhetett az akadémia az elmúlt években, de minden fillért gondosan költöttünk el, és a nagyszabású építkezéseket is jóval a taorendszer megjelenése előtt, a kétezres évek közepén kezdtük. Ami itt létrejött, az az egész országot gazdagítja, és remélem, az egész magyar futballt szolgálja

– magyarázta.

Az NBII-ben is 1,2 milliárd lesz a Loki éves költségvetése

Mészáros különösen büszke arra, hogy az eddigi legnagyobb sikert, a nemzetközi szereplést érő bajnoki bronz­érmet részben saját nevelésű, rendszeresen játszó futballistákkal érték el.

Nem vitatja azt az Orbán által felvetett gondolatot, hogy „futballt igazán komolyan csak nagy klubokban lehet csinálni”. Nézők nélkül, tömeg nélkül nem az igazi.

Nem vitatom, hogy így van, tudjuk is a helyünket, tisztában vagyunk azzal, hogy vannak országos, nagy egyesületek, amelyeknek mindenütt, még a határon túl is vannak szurkolóik. Vannak aztán kisebb, regionálisan fontos csapatok, a miénk pedig főleg az utánpótlás elitképzésére jött létre, és fiatal élvonalbeli klubként sokat kell még dolgoznunk azért, hogy legalább annyi szurkolónk legyen, amennyi az egyébként szerény előrelátással mindössze alig négyezresre épített stadionunkat rendre megtölti, például akkor, amikor – reményeink szerint – hamarosan nemzetközi mérkőzéseket játszhatunk itt, Felcsúton

– fejtegette Orbán Viktor gyerekkori barátja.

Mindeközben: Felcsúton óriási buli kezdődött, Orbán falujának csapata indulhat az Európa Ligában

Mészáros Lőrinc arra is különösen büszke, hogy a vállalati irányításából a családja minden tagja, a felesége és három felnőtt gyermeke is alaposan kiveszi a részét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük