Bajnokok Ligája – A Bayern a negyeddöntő kapujában, döntetlen Nápolyban

Sport

A Bayern München a Chelsea otthonában simán, 3-0-ra nyert, míg a Napoli hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az FC Barcelonával a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi első felvonásán.

Londonban a gól nélküli első félidőt követően Serge Gnabry három percen belül két gólt szerzett; a német válogatott futballista brillírozik a brit fővárosban, a csoportkörben ugyanis négyszer volt eredményes a Tottenham Hotspur otthonában. A végeredményt az első két találatot előkészítő Robert Lewandowski állította be, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a párharcot. A lengyel csatárnak ez volt a 11. gólja a mostani kiírásban, ezzel megelőzte az élen Erling Braut Haalandot, ráadásul idegenben a kilencedik találatát jegyezte, ennek tekintetében pedig beállította Cristiano Ronaldo csúcsát a 2013/14-es szezonból.

Nápolyban az első félidőben ugyan az FC Barcelona a labdabirtoklás tekintetében óriási fölényben volt, helyzetet ugyanakkor nem tudott kidolgozni, viszont a Napoli a belga Dries Mertens klubrekord-beállítást jelentő 121. góljával megszerezte a vezetést. A katalánok nem sokkal a fordulást követően Antoine Griezmann révén egyenlítettek és ugyan a Barcelona tovább támadott és a hazaiaknak is volt egy-két helyzete, az eredmény nem változott.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Chelsea (angol)-Bayern München (német) 0-3 (0-0)
gól: Gnabry (51., 54.), Lewandowski (76.)
kiállítva: Alonso (83., Chelsea)

Napoli (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-0)
gól: Mertens (30.), illetve Griezmann (57.)
kiállítva: Vidal (89., FC Barcelona)

A visszavágókat március 18-án rendezik.