Idén még senki nem tudta legyőzni a debreceni őstehetséget

Sport

A kardvívóknál a kadet és a junior mezőnyben, a párbajtőrözőknél a felnőttek között lépek pástra az Interfencing Debrecen SC vívói. Battai Sugár Katinka ismét megnyerte a junior válogatót. Idén még nem talált itthon legyőzőre a kadet és junior korosztályban.

Szombaton a párbajtőrvívók felnőtt Magyar Kupájában léptek pástra a debreceni vívóklub fiataljai. A kadet ranglistát vezető Kálmán Gyöngyvér remek vívással egészen a nyolcaddöntőig jutott. A 32-es táblán a versenyig a magyar ranglistát magabiztosan vezető Budai Dorinát búcsúztatta. Gyöngyvér karrierje során először jutott felnőtt válogatón a legjobb 16 közé.

A kardvívók a kadet korosztály versenyein hozták a kötelezőt, de ezúttal a döntőbe jutás elmaradt. A legelőkelőbb helyen Wladimír Véda végzett, aki 9. lett.

A vasárnapi junior Magyar Kupában a fiúk közül a még serdülő korú Sápi Vince jutott a legtovább, aki a 32-es tábláért vívhatott. A hölgyek között Battai Sugár Katinka ismét bizonyította, hogy kiemelkedik nem csak a kadet, hanem a junior mezőnyből is. Kicsit döcögősen indult a verseny, de a végjátékra felpörgött az Interfencing Debrecen vívónője, aki az elődöntőben a regnáló kadet világbajnokot búcsúztatta. A döntőt pedig 3 tusos hátrányból nagyszerű vívással fordította meg, és nyert ugyanekkora különbséggel. A Fekete Ágnes, Simon Petronella, Tóth Lilián, Wladimír Véda alkotta női kardcsapat remek vívással végzett az előkelő 5. helyen.

Dávid László a debreceniek kardedzője az eredménnyel elégedett volt, de annyit azért megjegyzett, hogy rengeteget kell még dolgozni, hogy a céljainkat elérjük. 

Nyisztor Sándor párbajtőredző is elégedett lehetett a hétvége eredményeivel: Remekül vívott Gyöngyvér, akinél látszik az elmúlt időben végzett munka eredménye. A saját korosztályában nagyon stabilan vív és az idősebbeknél is megvillantja oroszlánkörmeit. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.