Kálmán Gyöngyvér arany, Zille bronzérmes a kadet válogatón

Sport

Kálmán Gyöngyvér arany- Zille bronzérmet nyert az idei év első válogatóversenyén női párbajtőrvívásban. Az Interfencing Debrecen SC sportolói ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták.
A Kálmán nővérek szinte állva hagyták a mezőnyt az idei év első válogatóversenyén. Kálmán Gyöngyvér magabiztos vívással, veretlenül nyerte meg a viadalt. Húga a két évvel fiatalabb Zille, is megmutatta oroszlánkörmeit. Csak az elődöntőben tudták megállítani.

Nyisztor-Csáki Sándor a lányok edzője elmondta, hogy ritka az ilyen teljesítmény. „Gyöngyvér utoljára törpici korosztályban hozta ilyen stabilan a versenyeit, de úgy látszik hasznos számára a közös munka. Nagyon örülök a teljesítményének. Zillének is én adtam fegyvert a kezébe, ezután hosszú ideig nem én dolgoztam vele. Január óta vagyok újra az edzője. Ezen időszak alatt hatalmasat fejlődött mind vívástudásban, mind az edzéshez való hozzáállásban. Nem véletlen, hogy dobogóra állhatott. Külön öröm számunkra, hogy nem kell a mai divatos trendeket követnünk. Az eredmény hajkurászása közben sok egyestület kényszerül idegenlégiósok bevetésére. Ezzel szemben mi a nevelést tartjuk szem előtt, hiszünk a debreceni és környékbeli gyerekekben.”

A debreceni vívók kardmestere egyben az Interfencing Debrecen alelnöke, Dávid László is a jó hangulatban és a profi szakmai szemléletben látja a sikerek kulcsát: „Büszke vagyok arra, hogy a két éve tett ígéretünket be tudjuk tartani.

Azért hoztuk létre az egyesületet, hogy a debrecenieknek is legyen lehetősége a legmagasabb színvonalon vívni. Jelenleg két fegyvernemben is a magyar élvonal tagjai vagyunk. A titkunk a szakmailag felkészült edzőkben és a remek hangulatban rejlik. Mi a klubnál a szakemberek tudásában, és a sportolóink hozzáállásában hiszünk. Itt az újabb bizonyíték, hogy jó úton haladunk.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.