Idegenben kezdik a szezont a DEAC futsalos lányai

Sport
A Tolna-Mözs otthonában vág neki a 2019/2020-as pontvadászatnak a DEAC NB I-es újonc női futsalcsapata. Tovább folytatnák sikerszériájukat a labdarúgók, és már csak egy hét van a szezonrajtig a jégkorong Erste Ligában.

Futsal – rajt idegenben

Nagy reményekkel, elődöntős álmokkal vágnak neki az élvonalnak a DEAC női futsalosai a hétvégén. Az NB I-es szezonnyitó meccs a Tolna-Mözs otthonában lesz vasárnap 18:00 órától.  Az ellenfelet jól ismerő Üveges Katalin szerint kiegyenlített ütközettel indítja a pontvadászatot a Debreceni Egyetem együttese.

– A Tolna-Mözs egy fiatal, hajtós egylet. A Thelena Kupán már találkoztunk velük, akkor felmérhettem, mik az erősségeik és a sebezhető pontjaik. Sajnos Mariia Vaskovets nem léphet pályára, mivel nem kapta még meg a letelepedési engedélyét. Ennek ellenére győzelemmel szeretnénk kezdeni az évet. A sikeres rajt óriási lökést adhatna a folytatásra – fogalmazott a DEAC játékos-edzője, Üveges Katalin.

A nagyszerű szezonrajt után újabb hazai találkozón gyarapíthatja pontjai számát a DEAC férfi futsalcsapata. Tóthékhoz péntek este a szintén kiválóan kezdő Nyírgyulaj érkezik az NB I. 3. fordulójában. A meccs 18:30-kor kezdődik a DESOK-ban.

Labdarúgás – az ötödikre hajtanak

Az NB III. Keleti csoportjában a második helyen álló focisták zsinórban az ötödik sikerükre törnek a hétvégén, ehhez a Balassagyarmatot kellene legyőzni. A DEAC hazai környezetben méri össze tudását Nagy Tibor egyletével, a találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban. Kondás Elemér tanítványai korábban már az Ózdot és a Hatvant is legyőzték Debrecenben, mindkét csapat a balassagyarmatiakhoz hasonlóan újoncként vágott neki a pontvadászatnak.

A megye I-ben a DASE a Kabához utazik, míg a DEAC II. a Püspökladányt látja vendégül az Egyetem Sporttelepen. Mindkét összecsapás szombaton 15.30-kor kezdődik.

Jégkorong – a 8. hét

A felkészülés finiséhez érkeznek a jövő héten a DEAC jégkorongozói, így a DVTK vendégszereplése után jön az utolsó előkészületi találkozó. David Musial legénysége az Erste Ligás Schiller-Vasas HC-t fogadja hétfőn 18:30-tól a Debreceni Jégcsarnokban. A meccsre díjtalan a belépés. Az első bajnoki ütközetre sem kell már túl sokat várni, hiszen szeptember 15-én, jövő vasárnap a Fehérvári Titánok ellen rajtolnak Vokláék a magyar bázisú jégkorongligában.

Bérletek – várják a szurkolókat

Továbbra is kaphatóak a DEAC férfi futsal, jégkorong- és kosárlabdacsapatainak 2019-2020-as mérkőzéseire szóló bérletek a klub Business Irodájában, a Dóczy József utca 9. szám alatt. További részletek és nyitva tartás ezen az oldalon.