Megvan az első debreceni olimpiai induló

Sport

Megfutotta az olimpiai szintet 3000 méter akadályon Kácser Zita a budapesti atlétikai Szuper Liga döntő első napján.

Az MTK Lantos Mihály Sportközpontjában zajló viadalon Kácser 9:26.59 perccel ért célba szombaton. Ezzel nem csupán a világbajnoki induláshoz szükséges 9:40-es szintet teljesítette, hanem a 9:30-as olimpiait is. A dohai vb szeptember 27-én kezdődik.

A DSC-SI versenyzője korántsem mellesleg országos csúcsot futott. Az eddigi rekordot Tóth Lívia tartotta 9:30.20-szal, amit Monacóban futott 2005. szeptember 9-én.

Atlétikában Kácseré az ötödik olimpiai szint. Előzőleg Gyurátz Réka (kalapácsvetés), Halász Bence (kalapácsvetés), Krizsán Xénia (hétpróba) és Márton Anita (súlylökés) ért el olyan eredményt, amivel indulhat jövőre a tokiói játékokon.

A Szuper Liga első napján jó versenyt hozott a női 100 m gát, melyben Kozák Luca 12.89 másodperccel beállította az idei legjobb magyar eredményt, amit ugyanezen a pályán futott egy hónapja, és 12.99-cel debreceni klubtársnője, Kerekes Gréta is 13 másodpercen belül futott. A férfiaknál 110 m gáton 13.43-mal nyert az idei országos bajnok Szűcs Valdó – a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint.

Női távolugrásban Nguyen Anasztázia 6,70 méterrel győzött.