Jön az IBK Cartoon Heroes – DEAC – floorball mérkőzés

Sport

Tartalékosan, de a jó szereplés reményében vág neki idei első igazi idegenbeli fellépésének a DEAC OB I-es floorball csapata. Papíron ugyanis volt már egy idegenbeli fellépése a csapatnak, ám az a mérkőzés Debrecenben került megrendezésre: 14:4-es győzelmet arattak ekkor Varga Tiborék. Azaz fogalmazhatunk úgy is: a jó idegenbeli szereplést vinné tovább a DEAC!

Ugyanakkor közel sem tud teljes kerettel kiállni a cívisvárosi csapat. Nem is a távolmaradókra, hanem a pályára lépőkre szeretnénk koncentrálni: ezúttal is karakteres játék várható Varga Gergő-Nyisztor Szabolcs párosától, melléjük remélhetőleg ponttermésben fel fog nőni Pál Lóránt-Okos Csanád duója. Remélhetőleg Végh Ádám és Füzesi Csaba is meg tudják villantani oroszlánkörmeiket, mint ahogy a védelem tagajaitól is pontos, fegyelmezett játékot remélünk.

A védekezés fontos pillére lehet ezúttal is dr. Héjja Gábor, a debreceniek rutinos hálóőre. „Kíváncsian várom a hétvégi bajnoki meccset, már csak azon oknál fogva is, hogy ismételten olyan csapat ellen lépünk pályára, amely tavaly a legjobb 4 között végzett. Igyekszünk minél többet edzeni a hétvégi meccsre, és én személy szerint azt várom, hogy a csapat a Komárom ellen mutatott fegyelmezett játékot mutassa, lehetőleg hatékonyabb helyzetkihasználással. Érdekes élmény lesz ennyi év után ismételten az OB 1-ben farkasszemet nézni a Mesehősökkel, remélem sikerül egy magas színvonalú, izgalmas mérkőzést játszani velük, és a végeredménnyel meglepetést okozni.

A házigazdák sem tétlenkedtek az utóbbi időszakban. Egy kötelező győzelem mellett két elveszített rangadó van mögöttük. Ami biztos, hogy ezúttal a győzelmeik számát szeretnék növelni, esetleges pontvesztés sokba kerülne számukra a rájátszásért vívott harcban. Tudják ezt a fővárosiak is, ezért megfelelő komolysággal készültek a debreceniek elleni bajnokira.

Molnár Szabolcs, a hazaiak szakvezetője így vezette fel a szombati találkozót: „Hála a közösségi oldalaknak és az internetnek, elég jól képben vagyunk, hogy áll most a DEAC kerete. Láttam, mi történt eddig a szezonban. Eleinte biztos furcsa lesz a pályán kívülről nézni a meccset. Úgy gondolom kulcsfontosságú lesz, melyik alakulat fogja megszerezni a vezető gólt. Így ennek megfelelően készülünk. Tény, egy meccs a sípszó végéig tart, de mégis fontos, ki írja fel magát először a pontszerzők közé. Elsősorban mentálisan kell erősebbnek lennünk, mint eddig. Ha szétesünk a pályán, az könnyen a meccs elvesztését jelentheti. A tempó véleményem szerint kifejezetten gyors lesz, ismerve a debreceni támadókat. Részemről a cél egy tiszta, fegyelmezett játék, ahol tudatosan építjük fel a támadásainkat, és erőltetjük rá a játékunkat az ellenfélre. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a két mérkőzés közül lesz hosszabbítás is. Zorrós gólt nem akarunk kapni, ez ki van adva a csapat számára! Türelmetlenül várjuk a találkozót!

Ami a múltat illeti: a jubileumi, 20. CH-DEAC párharc vár a csapatokra. Az eddigiek igen kiegyensúlyozott képet mutatnak: 9-9 alkalommal nyert az egyik csapat, továbbá egyszer döntetlenre végeztek a felek. Ez a roppant kiegyensúlyozott mutató a gólok számában is tükröződik: 111:104 a cívisvárosiak javára.

Összegezve: a múlt és a jelen is kiélezett összecsapást igér. Aki nem szeretne lemaradni róla, az a helyszínen, valamint a DEAC Floorball szakosztályának oldalán elérhető élő közvetítésen keresztül is figyelemmel követheti a mérkőzést.

Salming OB I, 4. forduló
IBK Cartoon Heroes-Kinizsi – Debreceni EAC
2018. október 6. (szombat), 18:30
Érd, Batthyány Sportiskola