Senánszky Petra idén világjátékok-aranyra és világcsúcsra tör

Sport

Világcsúcs, illetve világjátékok-aranyérem a célja 2017-ben Senánszky Petra uszonyosúszónak.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) sajtószolgálatának keddi tájékoztatása szerint Senánszky a téli felkészülést követően hazai környezetben, a szombaton és vasárnap Egerben sorra kerülő világkupa-viadalon versenyez újra.

A több mint húsz ország 400 sportolóját felvonultató verseny után márciusban Olaszországban, áprilisban pedig Lengyelországban indul vk-n, júniusban pedig részt vesz az országos bajnokságon.

“Ezek mind felkészülési állomások az uszonyosúszó Európa-bajnokság, illetve az idei legfontosabb versenyem, a világjátékok előtt. Ilyenkor az időeredményeket figyelem, szeretnék lépésről lépésre kicsit jobb időket úszni” – idézi a hírlevél a 23 éves debreceni versenyzőt, az 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszás világcsúcstartóját.

A közlemény szerint Senánszky még nem döntött arról, hogy a július eleji Eb-n milyen számokban áll rajtkőre, mivel a kontinensviadal mindössze két héttel előzi meg a wroclawi világjátékokat. Az olimpia műsorán nem szereplő sportágak legnagyobb seregszemléjének számító multisport-eseményen a magyar versenyző 50 és 100 méteren is szeretne nyerni, és az egyéni csúcsot sem tartja lehetetlennek, amely esetében egyet jelentene az újabb világrekorddal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.