60 millió forint védelmi pénzt zsarolt ki a családtól

Rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatott nyomozást B. András ellen zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2013 végétől 2016 márciusáig folyamatosan fenyegetette a sértettet és családját. A férfi a férjtől azért követelt több millió forintot, hogy a családnak “ne essen baja” és “megvédje” őket. A folyamatos megfélemlítés és zsarolás hatására a sértett az évek alatt összesen 60 millió forintot adott át a 31 éves férfinak.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói megtudták, hogy a soron következő pénzátadás 2016. március 11-én egy debreceni bevásárlóközpont mélygarázsában lesz, ahol a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével összehangolt akcióban elfogták a nyírmihálydi lakost. A nyomozóhatóság a gyanúsítottat előállítását követően kihallgatta, bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. március 13-án elrendelt.

A rendőrség a B. Andrással szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.