Junior műkorcsolya-vb – Rekordmezőny várható Debrecenben

Sport

Minden eddiginél több, 47 ország 212 versenyzője nevezett a márciusban Debrecenben sorra kerülő junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságra.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a Főnix Csarnokban március 14. és 20. között zajló világverseny legjobbjai vélhetően ott lesznek a 2018-as pjongcsangi téli olimpián is. Hozzátette, női és férfi egyéniben, valamint jégtáncban indulnak majd magyar versenyzők a vb-n.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kiemelte, folytatódik az a lendület, melynek köszönhetően a város rangos sporteseményeknek ad otthont. A négy hónap múlva esedékes vb lebonyolításához minden adott: a sportszerető közönség, a jeges infrastruktúra, mivel a két jégcsarnok mellett a Főnix is jégfelülettel lesz ellátva, továbbá a lelkes szervezők és versenyzők – jelentette ki az alpolgármester.

Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója, aki korábban 15 évig vezette a Debreceni Sportcentrumot, azt emelte ki, hogy Debrecent a jeges sportágak fővárosává szeretnék felfejleszteni. Sallak György, a MOKSZ nemzetközi ügyekért felelős igazgatója kifejtette: ha időben pályáznak, minden második évben Magyarországra tudnak hozni valamilyen világversenyt. A junior vb alkalmából ráadásul valamennyi kontinens képviselteti magát Debrecenben. Engi Klára, a MOKSZ pontozásos ágazati igazgatója bejelentette: a magyar csapatot fiatal, ütőképes versenyzők alkotják, női egyéniben három, férfi egyéniben kettő, míg jégtáncban három páros készül a decemberi és januári válogatóversenyekre. A junior vb-n 1-1 egyéni korcsolyázó és két jégtáncos páros indul majd.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója a helyszín kapcsán elmondta, a világbajnokság megrendezéséig fejlesztéseket hajtanak végre a Főnixben, korszerűsítik a világítást, emellett gépészeti beavatkozásokat is végeznek. A minél nagyobb nézőszám elérése érdekében felveszik a kapcsolatot a helyi oktatási intézményekkel is. A családbarát belépőket januárban kezdik értékesíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.