Kórteremben játszottak a Loki focistái

Sport

A DVSC focistái látogatták meg pénteken a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék kis betegeit. A sportolók ajándékokat is vittek.

Tisza Tibor, Ibrahime Sidibe, Bernáth Csaba és Ferenczi János járt a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának tanszékén pénteken, hogy a csapat által gyűjtött játékokkal jobb kedvre derítsék a beteg gyerekeket. Plüssállatok, Lego, baba, társasjáték, Loki-sál is volt az ajándékok között, illetve egy, a Loki mindenki tagja által aláírt mezt is árverésre bocsátottak, amelynek bevétele ugyancsak a kis betegeket segíti majd. A fiúk nemcsak játékokat vittek, hanem a gyerekekkel együtt részt vettek egy kézműves foglalkozáson, amelyen falevél manócskák készültek.

– Azért jöttünk, hogy sok szép ajándékkal kedveskedjünk nektek, amelyek a nehezebb napokat is könnyebbé tehetik – köszöntötte a csapat nevében a gyermekeket Tisza Tibor, aki reményét fejezte ki, hogy hamarosan a DVSC mérkőzősén is találkoznak majd.

A DVSC játékosai a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal való együttműködés részeként tettek látogatást az osztályon. A szervezet országszerte támogatja a leukémiás és daganatos betegeket gondozó intézményeket, köztük a debreceni tanszéket is. Az elmúlt években műszeradományokkal, a maihoz hasonló kézműves foglalkozásokkal és kirándulásokkal is igyekeztek segíteni a gyermekek gyógyulását.