Női kosárlabda Eb – 3×3-as felvezetés Debrecenben

Sport

A magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság előtt, június 4. és 7. között rendezik meg Debrecenben a 3×3-as U18-as világbajnokságot.

Bodnár Péter főtitkár a szövetség (MKOSZ) debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: az utcai kosárlabda háromfős változatának tornáján mind a nőknél, mind a férfiaknál 24-24 ország képviselteti magát. A nemzetközi szövetség (FIBA) azt szeretné, hogy 2020-tól az olimpián szerepeljen ez a sportág – hangzott el.

A FIBA kommunikációs vezetője, Julien Debove szerint nemcsak Magyarországon, hanem Debrecenben is “otthon” van az utcai kosárlabda, a főtér pedig a világ egyik legjobb helyszíne, háttérben a Nagytemplommal.

A hajdúsági fővárosban a Főnix Csarnok ad otthont a 35. női Eb egyik középdöntős csoportjának, ennek kapcsán Papp László polgármester (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy Magyarország ötödik, míg Románia a második alkalommal fogadja majd Európa kosaras hölgyeit.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke elismerően szólt a debreceni világversenyek szervezésének színvonaláról, a magyar női csapat közvetlen céljaként pedig az első körön való túljutást jelölte meg.

Az Eb június 11-én kezdődik Sopronban, Szombathelyen, Aradon és Temesváron. A győri, illetve debreceni középdöntőbe jutáshoz a nemzeti együttesnek az ötös csoportból az első háromban kell végeznie, az ellenfelek a litvánok, a szlovákok, a svédek és a címvédő spanyolok lesznek a D csoportban. A helyosztóknak a budapesti Syma Csarnok ad otthont.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.