Hamarosan létrejön a debreceni Pedagógiai Oktatási Központ

Helyi hírek

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében április 1-jétől az állami köznevelési feladatellátás keretében az Oktatási Hivatalhoz kerülnek az állami pedagógiai-szakmai szolgáltatások, és létrejönnek a Pedagógiai Oktatási Központok – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Oktatási Hivatalon belül országosan egységes szakmai színvonalon és minőségben biztosíthatók a pedagógiai-szakmai szolgáltatások.
A hivatal keretében létrejövő Pedagógiai Oktatási Központok ellátási területükön biztosítják a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat, azok koordinálását. Gondoskodnak továbbá a pedagógiai munkát támogató szaktanácsadói-, valamint a pedagógusok munkájának külső, egységes kritériumok szerinti ellenőrzését szolgáló tanfelügyelői-hálózat hatékony és teljes körű működtetéséről – írták.

A Pedagógiai Oktatási Központok helyszíne és a hozzájuk tartozó ellátási terület az alábbiak szerint alakul: Békéscsaba (Békés megye), Budapest két helyszínen (Budapest teljes területe, Pest megye egy része, illetve az országos nemzetiségi pedagógiai-szakmai szolgáltatások ellátása), Debrecen (Hajdú-Bihar megye), Eger (Heves megye), Győr (Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye), Kaposvár (Somogy és Tolna megye), Miskolc (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Nyíregyháza (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), Pécs (Baranya megye), Salgótarján (Nógrád megye), Szeged (Csongrád és Bács-Kiskun megye), Székesfehérvár (Fejér és Veszprém megye), Szolnok (Jász-Nagykun-Szolnok megye és Pest megye egy része), Zalaegerszeg (Vas és Zala megye).