Rendőrség Hajdú-Bihar megye

Nagyon bátran viselkedett egy nő, akit hárman akartak kirabolni Hajdúböszörményben

Rendőrség

Egy hajdúböszörményi nő 2024. április 2-án hajnalban hazafelé tolta a kerékpárját, amikor egy helyi férfi és társai a sötétség leple alatt odaléptek hozzá, és megpróbálták ellopni a táskáját.

A rendőrségk közleménye szerint a sértett segítségért kezdett kiabálni, miközben a 21 éves rabló egy kést vett elő, és sikertelenségén feldühödve megfenyegette áldozatát. A nő továbbra is segítségért kiabált, ami elég volt ahhoz, hogy a három elkövető elmeneküljön.

A rendőrök azonnal a rablók felkutatásába kezdtek és 2024. április 8-án elfogták a két fiatalkorút. Kihallgatásukon kiderült, hogy a két fiú és idősebb társuk több korábbi bűncselekmény elkövetésével is kapcsolatba hozható. Egy 34 éves férfi is tudott a lopásaikról, besurranásokról, és segített nekik az így szerzett tárgyak továbbadásában.

A 21 éves elkövető – tudva, hogy társait elfogták – rejtőzködésbe kezdett, ezért a rendőrök elrendelték a körözését. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja információgyűjtésbe kezdett, ami hely és személyismeretének köszönhetően hamar eredményt is hozott. A rendőrök a mezőőrök, halőrök, közterület-felügyelők, valamint a polgárőrök közreműködésével 2024. április 16-án elfogták az akkorra már a körözési lista élén járó férfit.

A nyomozók a három férfit rablás bűntett kísérlete miatt őrizetbe vették, a lopott tárgyakat értékesítő társuknak pedig pénzmosás bűntett miatt kell felelnie, ő jelenleg szabadlábon védekezhet.