Orbán Viktor elindította vidéki kampánykörútját

Uniós pénzből épült magtárban rúgta be brüsszelezős kampányát Orbán Viktor

Ország

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az egyik magtárban Orbán Viktor több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt; az eseményen részt vett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, valamint Áldozó Tamás pápai és Tatai László nemesgörzsönyi polgármester is.

A miniszterelnök azt mondta, a magyar gazdák ma jóval erősebbek, mint korábban. “Mi ezt folytatni fogjuk, ránk lehet számítani” – fogalmazott, megjegyezve:

ő Magyarország első falusi miniszterelnöke.

Orbán Viktor elindította vidéki kampánykörútját
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a kampánykörútja első állomásán a Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben 2024. április 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, a magyar vidék, a magyar falu segítséget, ha nem a közülük jövő miniszterelnöktől – tette fel a kérdést.

Beszélt arról is, hogy a mezőgazdasági árak összeomlottak, mégpedig Brüsszel elhibázott döntései miatt, és ezt úgy lehet orvosolni, hogy új vezetőket választunk az Európai Unió élére.

Orbán Viktor elindította vidéki kampánykörútját
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) gazdákkal találkozik a kampánykörútja első állomásán a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben 2024. április 22-én. Szemben Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, támogassák a Fidesz jelöltjeit, és akkor, ha most nem is könnyű a helyzet, “rendbe fogjuk hozni a dolgokat, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását”.

A hvg.hu megjegyzi, a helyszínválasztás azért is pikáns, mert 2021-ben Nemesgörzsönyben adtak át a kormány(párt) prominensei egy 100 százalékban, mintegy 230 millió forintnyi EU-s támogatásból épült “agrárlogisztikai centrumot”, ami valójában egy magtár – és Orbán Viktor éppen ebben szónokolva beszél Brüsszel “elfoglalásáról”.