Tűz Balkányban

Aggasztóan sok tűzesetet jelentettek a hétvégén Hajdú-Bihar megyéből

Rendőrség

Szén-monoxid, füst és balesetek adtak munkát az elmúlt hét utolsó napjaiban a tűzoltóknak – derül ki a katasztrófavédelem tájékoztatójából.

Hajdúdorogon, a Gyepszél utcában egy ház egyik szobája égett, péntek délelőtt. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg.

Két autó ütközött össze Debrecenben, az Acsádi úton szombaton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Egy hat méteres fa egyik ága lehasadt Hajdúszoboszlón, a Szilfákalja utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kézi erővel és motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Egy épület tetőszerkezete izzott és égett, szombat reggel Balkányban, az Újhelyi tanyán. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók hőkamerával vizsgálták át az épületet és két vízsugárral oltották el a lángokat. A kémény megdőlt, ezért azt a tűzoltók lebontották.

Egy autó motortere égett Hajdúsámsonban, az Irinyi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Autó motortere égett Hajdúsámsonban

Szombat este egy családi ház egyik szobájában a berendezési tárgyak égtek Püspökladányban, a József Attila utcában. A város hivatásos tűoltói két vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy hajdúszoboszlói, négytagú család hívta a segélyhívót vasárnap hajnalban. Rosszullétre panaszkodtak. A Mathiász János utcába vonultak a város hivatásos tűzoltói a mentőszolgálattal közösen. A házban egy nyílt égésterű kazán működött. A tűzoltók méréseket végeztek, melyek szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a levegőben. A mentőszolgálat a családot kórházba szállította.

Vasárnap délután Ebesen, a Tóth Árpád utcában egy családi házzal egybeépített kazánházba tűzifa és szerszámok égtek. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Az egységek a padlást hőkamerával átvizsgálták, a tűz a tetőszerkezetre nem terjedt át.

Visszaáramlott a füst egy családi ház nappalijában lévő kandallóból Bárándon, a József Attila utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók az éghető anyagokat a kandallóból eltávolították, a kémény eltömődött, ezért azt felülvizsgálatig nem használják a lakók.

Szeméttároló konténerében a hulladék égett a debreceni Derék utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet és a lépcsőházat átvizsgálták és átszellőztették.

Árokba csúszott és a tetejére borult egy autó Hajdúszovát közelében, vasárnap délután. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autót és egy erőgép segítségével a kerekeire állították.