Eutanázia népszavazás Karsai Dániel és Bedő Dávid Momentum

Népszavazást kezdeményezett az aktív eutanáziáról Karsai Dániel és a Momentum

Ország

Két kérdést bocsátana népszavazásra a Momentum és a gyógyíthatatlan betegségben, ALS-ben szenvedő Karsai Dániel alkotmányjogász – közölte a párt.

Karsai elmondta:

“Az életvégi döntésekről szóló társadalmi beszélgetés most egy következő szintet lép ezzel a két népszavazási kérdéssel. Nagyon köszönöm Bedő Dávidnak a Momentum részéről, hogy segítenek ebben a kérdésben, és azt is köszönöm, hogy értelmes társadalmi párbeszéd van egy ilyen fontos kérdésben.”

Bedő hozzátette: “A Momentum teljes szervezete kint lesz az utcán, hogy összegyűjtsük a 200 ezer aláírást. Bízunk benne, hogy a kormány engedi, hogy a magyarok döntsenek ebben a kérdésben.”

Támogatná az aktív eutanázia bevezetését gyógyíthatatlan betegeken?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Strasbourghoz fordul a halálos beteg magyar alkotmányjogász, hogy méltósággal távozhasson az élők sorából

A kérdések így szólnak:

Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a Büntető Törvénykönyv öngyilkosságban közreműkődést bűncselekménnyé nyilvánító szabályát, hogy az ne vonatkozzon azon teljes cselekvőképességgel rendelkező személyeknek nyújtott segítségre, akik gyógyíthatatlan, számukra elviselhetetlen mértékű fizikai vagy mentális szenvedést okozó és emiatt az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen, halálos betegségben szenvednek és állapotukban nem várható javulás?

Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a Büntető Törvénykönyv öngyilkosságban közreműkődést bűncselekménnyé nyilvánító szabályát, hogy az ne vonatkozzon azon teljes cselekvőképességgel rendelkező személyeknek nyújtott segítségre, akik fizikai állapotuk okán az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen, a javulás lehetősége nélküli helyzetben vannak?