Rendőrség

Egy férfi rákosmentei munkahelyéről több szerszámgépet ellopott, végül pedig munkaadója autójával is meglépett

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitánysága jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétség gyanúja miatt indított eljárást egy 46 éves férfival szemben, aki 2022. augusztus 29-én XVII. kerületi munkahelyéről eltulajdonított egy akkumulátor szettet, multivágó készüléket, fúrógépet, fűkaszát és fűnyírót, majd szeptember 14-én az egyik céges autót is szó nélkül elhozta.

A rendőrségre 2022. szeptember 14-én 10 óra körül érkezett bejelentés, miszerint H. Zsolt aznap a hajnali órákban elvitte a munkahelye XVII. kerületi telephelyéről az egyik céges autót, amelyet csak engedéllyel, munkavégzéshez használhatott volna, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. A rendőrök a jármű körözését rendelték el.

A XV. kerületi körzeti megbízottak a járművet 2022. szeptember 15-én 21 óra 30 perckor vonták intézkedés alá a Szentmihályi úton, vezetőjét pedig a kerületi kapitányságra állították elő. Innen H. Zsoltot a nyomozók a XVII. Kerületi Rendőrkapitányságra kísérték, ahol már nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett, valamint kisebb értékre elkövetett lopás vétség gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A férfi a terhére rótt bűncselekményeket elismerte, azok miatt sajnálatát fejezte ki. Vallomásában előadta, hogy a szerszámokat egy bizományi boltban adta el, az értük kapott pénzt pedig szerencsejátékra költötte, amiből nem maradt semmi. A rendőrök a lopott szerszámokat az üzletben megtalálták, lefoglalták, majd az autóval együtt visszaadták jogos tulajdonosának.​