Vádat emeltek a borsodi férfi ellen, aki bajonettel támadt a rendőrökre

Rendőrség

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Miskolci Törvényszéken azzal a férfival szemben, aki 25 centiméter pengehosszúságú bajonettel támadt a rendőrökre.

2021 decemberében a rendőrség több büntetőügyben is gyanúsítottként kívánt kihallgatni egy borsodi férfit, ezért megjelentek a lakóhelyén. A vádirat szerint a férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek, menekülni akart, majd egy 25 centiméter pengehosszúságú bajonettel a rendőrökre támadt. Az elkövető a bajonettel először az egyik rendőr nyaka felé szúrt – aki a támadás elől ki tudott térni – majd erőteljesen meglendítve a kést, a mellkasa felé szúró mozdulatot tett, mely támadást a kollégái hárítottak el.

A nyomozó ügyészség a férfi elfogását követően elrendelte őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és eredményesen indítványozta a letartóztatását.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az elmeműködése súlyos fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, illetve e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

A nyomozó ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje.

Az elkövető terhére rótt bűncselekmény tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel büntetendő.

Bajonettel támadt a rendőrökre egy borsodi férfi