“Szégyelld magad, Kósa Lajos, vagy ahogy itt hívnak, Mr. 20 százalék!” – Magyar Péter tovább rohasztotta a Fideszt Debrecenben

Helyi hírek

Magyar Péter Debrecenben, a Kossuth téren tart anyák napi rendezvényt május 5-én, vasárnap 14 órától. Az érdeklődés óriási, a helyi Fidesz kissé aggódik. Ha bármi történés, fejlemény van, arról ebben a cikkben számolunk be.

Iratkozz fel Youtube-csatornánkra >>

Élő közvetítés:

Kozma Éva beszéde:

16:00

Debrecen és Magyarország egyik legellentmondásosabb beruházási iránya az akkugyárak építése – mondta Magyar. Szerinte nem utólag, sok százmilliárdos külföldi befektetések után kellene ezeket a kérdéseket tisztázni, és közben félelemben tartva tízezreket. Feltette a kérdést:
Arról miért nem konzultáltak velünk, ami igazán lényeges: mit építenek a házaink szomszédságában, ez milyen kockázatokkal jár, és van-e egyáltalán előnye, ha pedig igen, mi az?
Ha a Tisza Párt hatalomra kerül, akkor lesz újra környezetvédelmi szaktárca, nem fogják feláldozni a víz , a föld és a levegő tisztaságát – ígérte.
Magyar szerint már olyan adat is van, hogy a választók 25 száuzaléka szavazna rájuk. Ez mindannyiunk sikere – mondta, hozzátéve, “attól rettegnek legjobban a Karmelita fura urai, hogy a friss Tisza Párt a fiatalok körében háromszor népszerűbb, mint a 36 éves Fiatal Demokraták Szövtsége”.
Galéria:
15:45
20 éve csatlakoztunk az EU-hoz, és ez idő alatt, 40 ezer milliárd forint uniós támogatása mellet Magyarország az unió legszegényebb és a legkorruptabb országa lett – ismertette Magyar Péter.

“Mi hiszünk abban, hogy nem propagandaminisztériumra, hanem oktatási, környezetvédelmi és egészségügyi minisztériumra van szükség. Abban is hisznek, hogy az Európai Unió ügyészségéhez kell csatlakozni, a korrupcióval szemben pedig zéró toleranciára van szükség. Hiszünk abban, hogy önálló, magáért kiállni képes, életrevaló gyerekeket kell nevelni” – mondta.

Magyar szerint azt is hazudja a kormány, hogy ők a békepártiak, mindenki más hazugságpárti, “de üzenjük meg neki, hogy ez nem igaz, mert mindenki békepárti”. Leszögezte, Oroszország az agresszor, Ukrajna területvédő politikája jogos, de a Tisza Párt is békés szorgalmaz. Ezen a ponton lejátszották Orbán Viktor 17 évvel ezelőtti nyilatkozatát, amelyben arról beszélt, hogy a rend és a béke iránti vágy miatt a kormány felé fordulnak az emberek ösztönösen, a kormányzati tevékenység minőségétől függetlenül.

15:30

“Szégyelld magad, Kósa Lajos!”

“A Tisza napról napra egyre nagyobb, egyre többen vagyunk” – mondta Magyar Péter, a tömeg pedig az “Árad a Tisza” szlogent skandálta. “Bárhogy is áskálódnak, ma megtartjuk az évtizedek legnagyobb politikai demonstrációját, és a valaha volt legnagyobb anyák napi rendezvényt” – tette hozzá.

Ha kormányra kerülnek, akkor a családi pótlékot azonnal a duplájára emelik, és inflációkövetővé teszik – ígérte.

Majd felidézte, a Kossuth teret figyelő webkamera az éjjel nem működött, így kerülhettek ki azok a bizonyos nadrágszíjas plakátok Kósa Lajos jóvoltálból.

“Köszönet Kósa Lajosnak, hogy megértette az idők szavát, és segít a Tiszának még erősebben áradni”

– jelentette ki Magyar.

“Igen, Lajos, nem lesz több nadrágszíj-összehúzás, ha a Tisza Párt hullámaival tartotok” – üzente Magyar Péter Kósa Lajosnak. Magyar szerint Kósa, vagy ahogy ő hívta “Mr. 20 százalék” nem tiszteli a magyar anyákat és a nőket, hiába hirdették ezt a plakátokon. “Mivel tisztelitek a nőket? Azzal, hogy Szaúd-Arábiában több női tag van a parlamentben, mint 2024-ben Magyarországon? Azzal tisztelik a nőket, hogy megalázzátok a beteg gyerekeket nevelő szülőket? Szégyelld magad Kósa Lajos, ahogy a fideszesek és a debreceniek jelentős része is szégyell téged” – fogalmazott.

Magyar szerint Hende Csabának is szégyelnie kell magát, miután azt mondta a családi pótlékról, hogy „Aki nem dolgozik, ne is egyék”.

15:20

Feloszlatjuk az Orbán-Mészáros-Tiborcz részvénytársaságot

34 évvel a rendszerváltás után nem ilyen országot képzeltünk el Magyar szerint. „Hol van az unióból érkezett 40 ezer milliárd forint?” – kérdezte Magyar Péter.

Ennek a pénznek a feléből a második világháború után újraépítették a porig rombolt Németországot. Ehhez képest Magyarországon az uniós források jelentős része ma magántőkelapokban, jachtokban, kastélyokban, hotelekben, belgrádi irodaházakban vagy offshore-számlákon áll.

„Mondjuk ki, ma Magyarország egy családi részvénytársaság. Ennek véget vetünk, és feloszlatjuk az Orbán-Mészáros-Tiborcz részvénytársaságot”

– jelentette ki.

15:10

Rusznák András színművész Ady Endre Fölszállott a páva című verset szavalta, majd Rost Andrea az A csitári hegyek alattot énekelte.

14:55

A Mikepércsi Anyák civil szervezet képviseletében a színpadon Kozma Éva. Elmondja, Debrecenben és környékén már 7 veszélyes akkumulátorüzem épül. A hatóságok nem emeltek kifogást e gyárak ellen – ismerteti, megjegyezve: “senki nincs biztonságban”, mert nem vagyunk felkészülve a nehézfémekkel terhelt vízre, földre élelmiszerekre.” Ne féljünk! Szerinte mindenkinek joga, sőt kötelessége kiállni az ilyen beruházások ellen” – biztatott.

14:46

Rost Andrea operaénekes a színpadon, csángó népdalt énekel. A capella lesz, mert aki a zenéért felelt volna, berezelt és elmenekült. Péter Petra szerint az ilyen embereket is támogatni kell.

Közös éneklés, libabőr: szól a “Tavaszi szél vizet áraszt”.

Színpadra lép Magyar Péter és képviselői is, és közösen énekelnek tovább.

Rost Andrea előadja a Serkenj fel kegyes nép… kezdetű dalt.

14:30

Tarr Zoltán, a Magyar Péter melletti kiállása miatt állásából kirúgott volt lelkész a színpadon. Tarr Zoltán emlékeztet arra, hogy 2009-ben  itt, a téren sikerült létrehozni a magyar ajkú református közösségek egységét. Közös elhatározással néztek akkor előre – emlékezett. Egy ide, a térre tervezett, az egységet szimbolizáló református rendezvény idén elmarad, mert 15 év után Balog Zoltán püspök megbontotta a református egységet. Emiatt Tarr elmondásra szólította fel a kegyelembotrányban is érintett püspök. “Nem értjük, miért ragaszkodik ehhez a tisztségéhez” – mondja.

Tarr szerint mindannyian a rendszer áldozatai vagyunk.

Zúg a “Mocskos Fidesz!” és az “Elegünk van!”Álljunk ki magunkért, álljunk ki Magyarországért – biztatta a tömeget, majd Mészáros Lőrinc debil kijelentését: “Legyetek bátorak!” idézte.”Orbán, takarodj” – skandálja a közönség.

14:28

Nagy Ervin a következő fellépő. Most nem forradalmi verssel készült, inkább sztorizik. Majd elszavalja József Attila Mama című versét.

14:20

Színpadra lépnek a TISZA Párt EP-képviselőjelöltjei. Őket is tapsvihar fogadja.

Gerzsenyi Gabriella EP- képviselőjelölt felidézi nagymamája intelmét, miszerint “Úgy csináld drága, hogy jó legyen”. Szerinte ők mindannyian így is tesznek most. Elmondja, itt, Debrecenben ismerte meg szerelmét, aki ma a férje, és ők is szeretetre és elfogadásra nevelik a gyerekeiket. Elárulja, hogy az édesanyja eleinte kétkedéssel fogadta Magyar Péter mozgalmát, de aztán örömmel látta, hogy a gyereke is részese lett ennek.

14:15:

Színre lépett Magyar Péter, óriási taps.

A közönség skandálja: “Nem félünk!”

Jelképesen átadta a három Debrecen környéki nehéz sorsú családnak a Megafon által kicikizett “női” napszemüvegéért befolyt 3 millió forintot. A pénzt L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője vette át, és ígérte, átláthatóan használják majd fel az összeget. Nagyinterjúnk L. Ritók Nórával.

14:10

Elállt az eső, Péter Petra köszönti az egybegyűlteket.

13:55

Sőt most már szakad…

13:45

Lehet, hogy egy kicsit elázunk?

Az Időkép radarja szerint több kisebb záporcella is kipattant Debrecen közelében. Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

13:00

A furgon már a helyszínen van

Magyar Péter Debrecenben

 

Előzmények:

Kósa Lajosék akcióztak az éjszaka, Magyar Péter felhívása:

A rendezvényt több száz önkéntes és a rendőrség biztosítja. Szükség esetén igyekszünk vizet biztosítani.
Kaptunk olyan információkat, hogy szervezett provokátorok akarják megzavarni a rendezvényt. Kósa Lajos és a Fidesz az éjszaka folyamán ideiglenes rendszámú darus autókról lejárató, provokáló táblákat helyeztek ki a rendezvény helyszínén adófizetői pénzből. Ne rongálja meg senki a táblákat, ne vegyünk róluk tudomást.

Nadrágszíjat tiltó “KRESZ táblákkal” plakátolták ki a debreceni Kossuth teret

Kérlek, legyetek békések és türelmesek. Ne adjuk meg nekik azt a szívességet, hogy a propagandasajtó bármilyen erőszakos cselekedetről tudjon beszámolni. Ha bármi gyanúsat, zavarót észleltek, azonnal jelezzétek a szervezőknek és a rendőröknek és rögzítsétek telefonnal. Kérem, hogy hagyjátok szabadon dolgozni a sajtó munkatársait, a propagandistákat is. Mi békés emberek vagyunk.

1) kérem, hogy csak magyar zászlót és helységnév táblákat hozzatok magatokkal, pártzászlók használata a Talpra Magyarok Közösségének szimbólumain kívül nem engedélyezett
2) senki ne takarja el az arcát;
3) ne provokáljatok másokat és ne hagyjátok magatok provokálni;
4) a szervezők és a rendőrség kéréseit és utasításait maradéktalanul tartsátok be;
5) figyeljetek a környezetetekre, ha azt látjátok, hogy valaki rosszul van, azonnal kérjetek segítsétek az önkéntesektől a rendőrségtől, vagy az önkéntes mentősöktől;
6) ne rongáljatok, ne lökdösődjetek, tartózkodjatok minden szabálysértéstől;
7) ne szemeteljetek, az önkéntesektől kérhettek szemeteszsákot;
8.) legyen nálatok elég folyadék;
9) ha bármilyen szabálytalanságot, rendbontást észleltek, azonnal jelezzétek a rendőröknek, vagy az önkénteseknek;

 

Leállították a Kossuth téri webkamerát:

Magyar: Orbánék annyira rettegnek, hogy leállíttatták a Kossuth téri webkamerát Debrecenben