Arra ébredt a pocsaji férfi, hogy egy idegen van a szobájában

Rendőrség

A rendőrségre egy 66 éves férfi tett bejelentést 2020. augusztus 5-én 11 óra körül arról, hogy ledőlt pihenni egy kicsit, azonban arra ébredt, hogy egy férfi van a szobájában. Az ismeretlen, ahogy észrevette, hogy áldozata felébredt, sietve távozott a pocsaji ingatlanból. Az idős férfi követte a gyanúsítottat és látta, ahogy beszáll egy autó jobb első ülésére, majd társával, a kocsi sofőrjével elhajtanak a helyszínről. A sértett ezt követően visszament a házba és ellenőrizte, hogy meg van-e mindene, azonban a félretett pénzét nem találta.

A helyi rendőrök a kapott személyleírás, valamint az autó típusa alapján egy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A 25 éves férfit és 18 éves sofőrjét előállították a rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók a 25 éves helyi lakost bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, míg társa szabadlábon védekezhet. Az otthonaikban tartott kutatások során hiánytalanul megtalálták a sértett pénzét, amit lefoglaltak.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az idősebb gyanúsítottal szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, míg az autót vezető fiatalnak bűnpártolás vétség miatt kell felelnie.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük