A vétlen autó utasa halt meg Debrecen közelében – kiderült, mi okozta a balesetet

Rendőrség

Az egyik vétlen autó utasa vesztette életét abban a balesetben, ami a 35-ös számú főúton történt, Debrecen külterületén. A hajdú-bihari rendőrök befejezték a nyomozást.


A Hajdú-Bihari Rendőr-főkapitányság nyomozói vizsgálták a 2019. augusztus 28-án 12 óra körül történt halálos baleset körülményeit. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 19 éves fiatal férfi Honda típusú személyautóval kanyarodott ki egy benzinkút parkolójából a 35-ös számú főútra, Debrecen külterületén. A sofőrnek egy Miskolc irányába közlekedő Opel jelzett, hogy kiengedi, azonban mellette, a belső forgalmi sávba érkezett egy Peugeot is, aminek a Honda nekiütközött. Az ütközés következtében a Peugeot átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekicsapódott egy Suzukinak.

A balesetben összesen négyen könnyű sérüléseket szenvedtek, azonban a Suzukiban utazó 71 éves nőt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai. Az idős asszony a szakszerű orvosi ellátás ellenére még aznap életét vesztette.

 

A hajdú-bihari rendőrök a baleset körülményeinek tisztázásába kezdtek. Ennek eredményeként halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a Honda vezetőjét, aki nem adta meg az elsőbbséget a főúton közlekedő Peugeotnak. Fény derült továbbá arra is, hogy az Opel sofőrje, aki lemondott az elsőbbségéről, és ki akarta engedni a Hondát, a baleset után, megállás nélkül elhajtott a helyszínről. Neki segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.