Eljárás indul a szerb embercsempész ellen

Rendőrség

A hajdú-bihari rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint több illegális migránst akart Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy szerb állampolgárral szemben. Az egyenruhások 2020. február 11-én 11 óra 30 perc körül Nyírábrányban járőröztek, amikor megláttak hat férfit, akik épp egy autóba próbáltak beszállni, azonban ahogy észrevették a rendőröket befutottak egy közeli erdőbe. A járőrök igazoltatták a gépkocsi vezetőjét, majd megkezdték az illegális migránsok felkutatását.

A nyomozás adatai szerint a 25 éves sofőr hat afgán állampolgárt akart Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni. A rendőrök a férfit előállították, kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A férfi beismerő vallomást tett.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal átadta az ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.