Nagyanyját zsarolta egy férfi

Ország Rendőrség

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt egy huszonnégy éves férfival szemben.

A vádlott és a nagyanyja együtt laktak az idős nő tiszaújvárosi lakásában. A vád szerint a vádlott 2019. október 4-én, kora este, ittasan tért haza és mivel elfogyott a pénze, 1.000 forintot követelt a nagyanyjától. A sértett nem akart pénzt adni a vádlottnak, mire ő azzal fenyegette meg, hogy a hitelezői a lakás előtt várakoznak, és amennyiben a vádlott nem rendezi feléjük a tartozását, akkor mindkettőjüket megölik. Az idős sértett a fenyegetés ellenére sem volt hajlandó pénzt adni, ezért a vádlott a szobában lévő fotel karfáit leszakította, azokkal hadonászni kezdett, miközben azt kérdezte a sértettől, hogy „mi ér itt neked 1.000 Ft-ot?”.

A sértett megpróbálta ittas unokáját eltávolítani a lakásból, azonban ez nem sikerült, végül a dulakodás során a vádlott lökte ki a lépcsőházba az idős asszonyt. A vádlott a bejárati ajtót belülről kulcsra zárta, majd a sértettet többszöri kérése ellenére sem engedte vissza a lakásba. Végül a sértettnek a szomszédok segítségével sikerült visszajutnia a lakásába.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak. A férfi letartóztatásban várja a bíróság döntését.

 

ugyeszseg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.