Időskorúakat rabolt ki- vádat emeltek ellene

Rendőrség

A Ceglédi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy negyvenkilenc éves férfival szemben, aki időskorú, egyedülálló embereket rabolt ki.

A vád szerint a negyvenkilenc éves férfi 2017. novembere és 2018. májusa között több helyszínen lopásokat, csalást, sikkasztást és jármű önkényes elvételét követte el, amelyek közül egy ízben társa is volt.

Ezek mellett 2018. januárjában Albertirsán egy hetvenhárom éves, egyedül élő férfit támadott meg a lakásában. A sértettet fenyegette, illetve gázspray-vel lefújta, majd 70.000,- Ft készpénzt vitt el tőle, a sértett személyes okmányaival együtt.

Ezután egy hónapon belül, Dánszentmiklóson, bement egy általa korábbról ismert, nyolcvanegy éves férfi ingatlanán a nyitott nyári konyhába. Miután az idős sértett a sötét helyiségbe lépett, becsukta mögötte az ajtót, majd – anélkül, hogy felfedte volna kilétét – pénzt követelt tőle és fenyegetni kezdte. Nem engedte távozni a helyiségből és a nála lévő elemlámpával a sértett szemébe világított. A sértett a fenyegetés hatására átadott 69.000,- Ft készpénzt az elkövetőnek, aki ezután távozott az ingatlanból.

Az ügyben a Ceglédi Járási Ügyészség 2019. december 11-én nyújtott be vádiratot a Ceglédi Járásbírósághoz. A negyvenkilenc éves férfi letartóztatásban várja a bírósági eljárást.