Bíróság elé állják az embercsempészt

Rendőrség

A hajdú-bihari rendőrök befejezték a nyomozást, azzal a török férfival szemben, aki illegális migránsokat akart Németországba csempészni.


A hajdú-bihari rendőröknek olyan információ jutott a tudomásukra, hogy 2019. november 27-én egy 41 éves török állampolgár Vámospércsnél fel akar venni személyautójával négy illegális migránst, majd Németországba akarja vinni őket. A beszerzett információk alapján a rendőrök a település belterületén elfogtak négy szír migránst, valamint egy török férfit, aki autóval érkezett a határsértőkért.

A nyomozók az embercsempészt előállították, majd gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2019. november 29-én elrendelt. A férfi beismerő vallomást tett.

A négy szír állampolgárt – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően átadták a román hatóságoknak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a török férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.