Rendőrkézen egy 2004-es bűncselekmény gyanúsítottja

Rendőrség

A román férfi a gyanú szerint 15 évvel ezelőtt többször megszúrta vitapartnerét; Németországban fogták el, a budapesti nyomozók a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ együttműködésével vették át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A rendelkezésre álló adatok szerint T. Ion egy barátjával egy állítólagos 2 ezer eurós tartozást akart behajtani 2004. április 15-én, ezért egy kőbányai lakásba mentek, ahol az ajtót nyitó román ismerősükön keresték az adóst. Amikor a házigazda közölte, hogy a keresett férfi nincs ott, T. Ion berontott a lakásba és kutatni kezdett.

A férfi hálószobában összetalálkozott a tulajdonos barátnőjével, akit hasba rúgott.

Amikor a nő élettársa közbeavatkozott, először vitatkozni, majd dulakodni kezdtek, végül a román férfi egy késsel többször megszúrta vitapartnerét. Az elkövető és társa elmenekült a lakásból. A házigazda életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A budapesti rendőrök még aznap elfogták T. Ion társát, akiről kiderült, hogy fogalma sem volt, hogy miért mennek a lakásba, a bűncselekmény elkövetésében semmilyen módon nem vett részt, ezért őt tanúként hallgatták ki a nyomozók.

A 42 éves román állampolgárságú T. Ion ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség, akit végül a német társszervek fogtak el Németországban. A feltételezett elkövetőt a NEBEK együttműködésével 2019. október 22-én 15 órakor a BRFK életvédelmi nyomozói a német kollégáktól vették át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – őrizetbe vétele mellett – emberölés kísérlete bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 42 éves román férfi ellen és indítványozták letartóztatását.​

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.