Térfigyelők buktatták le a biciklitolvajt

Rendőrség

Meccsnézés közben lopták el egy hódmezővásárhelyi férfi kerékpárját egy helyi vendéglátóhely mellől. A rendőrök a város térfigyelő kameráinak segítségével rövid időn belül megtalálták a kétkerekűt.

A sértett kerékpárral érkezett 2018. május 22-én 21 órakor a presszóhoz, hogy focimeccset nézzen a barátaival. Mivel otthon felejtette a lakatot, nem zárta le a kerékpárt, melynek kosarában benne maradt a lakáskulcsa is. Mintegy két óra múlva, mikor hazaindult észrevette, hogy a bicikli már nincs ott ahol hagyta. A férfi feljelentést tett a rendőrségen. A hódmezővásárhelyi körzeti megbízottak a város térfigyelő kameráinak felvételei alapján azonosították a presszó egyik vendégét, aki a kerékpárral távozott a helyszínről. A kamerák segítségével visszakövették a gyanúsított napját és megállapították azt is, hogy honnan indult el. A rendőrök egy helybeli szállásadóhoz csengettek be, ahol megtalálták a biciklit és a férfit is, aki csak néhány napot töltött a városban, és ittasságára hivatkozott, mikor a lopásról kérdezték. A férfi a cselekmény elkövetését elismerte és elmondta, hogy megbánta tettét.

A hódmezővásárhelyi rendőrök lopás vétség elkövetése miatt indítottak eljárást a férfival szemben, a kerékpárt és a lakáskulcsot pedig visszaadták a tulajdonosának.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy:

  • ha a kerékpárt ha magára hagyja a tulajdonos, minden esetben zárja le!
  • célszerű a hátsó kereket és a zárat valamilyen rögzített tárgyhoz hozzázárni!
  • használjon jó minőségű magas besorolású kerékpárzárat!
  • a nagyobb biztonság érdekében kerékpárját felszerelheti kerékpárriasztóval, illetve GPS nyomkövetővel is.
  • érdemes csatlakozni a Bikesafe országos kerékpárregisztrációs-programhoz is.