Bíróság elé kerülnek a közokirat hamisítók

Rendőrség

A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást azzal a két gyanúsítottal szemben, akik jogosulatlanul használtak fel a más nevére kiállított parkolási engedélyeket.

A rendőrök 2017. október 19-én 12 óra 10 perc körül Debrecenben, a Petőfi téren igazoltattak egy 60 éves férfit, aki gépkocsijával úgy parkolt egy fizetős várakozóhelyen, hogy édesanyja nevére kiállított mozgáskorlátozott igazolványt használta azért, hogy fizetés nélkül parkolhasson. A parkolási engedély tulajdonosa nem volt a helyszínen a sofőrrel. A rendőrök a helyi lakost előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

Közokirat-hamisítás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható az a hajdúsámsoni lakos, aki 2017. október 19-én 14 óra 30 perc körül Debrecenben, a Petőfi téri vasútállomás parkolójában édesapja távollétében úgy parkolt járművével, hogy ahhoz a férfi nevére kiállított parkolási engedélyt használta. A járőrök a 39 éves nőt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A nővel szemben a rendőrök a napokban befejezték a nyomozást és az ügy iratait a járási ügyészség részére bíróság elé állítási javaslattal továbbították.