Öt baleset történt Hajdú-Biharban

Rendőrség
Az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Egy személygépkocsi haladt 2017. május 12-én 23 óra körül Debrecenben, az Egyetem sugárúton a Bethlen utca felől a Nagy Lajos király tér irányába. A sofőr a Füredi úti kereszteződésben az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy a Bem tér felől közlekedő járműszerelvénynek, amellyel összeütközött. A személygépkocsi utasa az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. május 13-án 17 óra 30 perc körül Hajdúbagoson, a Zsák utca és Nagy utca kereszteződésénél egy kerékpáros az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési jelzőtáblánál nem adott elsőbbséget a Sárándi utca felől közlekedő személygépkocsinak. Az autó sofőrje az ütközés elkerülése érdekében elrántotta a kormányt, amely során a jármű megcsúszott és az útról lesodródott. A gépkocsi sofőrje az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vizsgálja.

Személygépkocsival közlekedett egy férfi 2017. május 13-án 18 óra 45 perc körül Debrecen, Kishegyesi úton a Dorottya utca irányába. A sofőr gépkocsijával nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó, azonban egy forgalmi ok miatt fékező Alfa Romeo típusú jármű mögött, amelynek nekiütközött. A baleset következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint az Alfa Romeo típusú gépkocsi vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az M35-ös autópályán közlekedett egy személygépkocsi 2017. május 13-án 19 óra 30 perc körül Budapest felől Debrecen irányába. A sofőr – feltételezhetően figyelmetlenségből – későn vette észre az előtte haladó gépjárművet és az ütközés elkerülése érdekében a kormányt elrántotta. A manőver következtében a gépkocsi a nedves úton megcsúszott, nekiütközött a szalagkorlátnak, végül a tetejére borult. A járművet vezető nő a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Egy férfi közlekedett az általa vezetett Skoda típusú személygépkocsival 2017. május 14-én 0 óra 25 perc körül Debrecenben, a Dóczy József utcán, amely során a Móricz Zsigmond úti kereszteződésnél hátulról nekiütközött az előtte forgalmi ok miatt álló Fiat típusú személygépkocsinak. A baleset során a Fiat típusú gépjármű utasa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.