Házhoz mentek a rendőrök

Rendőrség
A rendőrség megújult „Házhoz megyünk!” bűnmegelőzési programja 2017-ben is folytatódik Hajdú-Bihar megyében. A rendőrök egy polgárőrrel közösen Nagycserén jártak egy házaspárnál.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015. évben meghirdetett „Házhoz megyünk!” megelőző-vagyonvédelmi programja új prevenciós tárgykörökkel bővülve folytatódik 2017. márciusától Hajdú-Bihar megyében.  A program célja, hogy a lakosság vagyonbiztonságának növelése érdekében olyan közös tájékoztató kampány induljon, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információkkal segít a veszélyhelyzetek elkerülésében, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában.

A vagyonvédelem mellett új elemként jelenik meg idén a teljes körű prevenciós tájékoztatás és szolgáltatás az áldozatvédelem, családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, internetbiztonság, drogprevenció, valamint a „bikesafe” kerékpár-regisztráció témakörökben.

A program keretén belül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai a helyi polgárőrség tagjával  2017. április 5-én Nagycserén jártak egy idős házaspár otthonában, akiknek a vagyonvédelmi tanácsok mellé különböző vagyonvédelmi eszközöket adtak át.