Újabb háziorvosi rendelőket újítanak fel Debrecenben

Helyi hírek

Az Új Főnix Terv keretében 11 debreceni háziorvosi rendelőt újítanak fel összesen 800 millió forintból. 2017 januárjában kezdődött az Apafi és a Cegléd utcai rendelők korszerűsítése, ahol a kivitelezési munkák jelenleg is tartanak. Márciusban pedig a Kassai út 117. szám alatti rendelő felújítása indult el, amelyet nem pályázati, hanem saját forrásból hoznak rendbe.

Most újabb rendelők korszerűsítése indulhat meg. Elkezdődött a közbeszerzési eljárás a Víztorony utcai és a Híd utcai rendelők felújításával kapcsolatban.

A Víztorony utca 11. szám alatt a felújítás során kialakítanak három rendelőt, hozzá tartozó fektetővel, szociális részekkel, várókkal, valamint egy védőnői tanácsadót és egy védőnői dolgozószobát. A megfelelő energetikai minőség szerinti besorolás biztosítása érdekében hőszigetelik a homlokzatot és kicserélik a nyílászárókat. Az épület gyalogosan és gépkocsival egyaránt akadálymentesen lesz megközelíthető.

A Híd utcai házi gyermekorvosi rendelőnek és a védőnői alapellátásnak helyt adó épületben hőszigetelik a homlokzatot és a padlót, valamint kicserélik a nyílászárókat. Felújítják a tetőt, akadálymentes parkolót alakítanak ki, amelytől vezetősávval ellátott akadálymentes járdán lehet eljutni a szintén akadálymentes bejáratig. A rendelő teljes akadálymentesítéséhez kialakítanak egy akadálymentes mosdót is.

A Víztorony utcai és a Híd utcai rendelők korszerűsítése májusban indulhat el és 5 hónap alatt fejeződik be a munka. A kivitelezés ideje alatt az orvosi ellátás – más helyszínen – zavartalanul működik.

Mindkét beruházás a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program finanszírozásával készül el. A Víztorony utcai rendelő esetében 88,7 millió forint a pályázati támogatás mértéke, a Híd utcai rendelőnél pedig 64 millió forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.