Vaskeretes székkel támadtak

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa I.r. vádlott cselekményét társtettesként elkövetettnek minősítette. II.r. vádlott cselekménye társtettesként elkövetett testi sértés bűntette kísérletének minősül. Az ítélőtábla egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 októberében V. Z. I.r. vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. V. I. Zs. II.r. vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés kísérlete miatt, mint többszörös visszaesőt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. I.r. vádlott legkorábban a büntetése 2/3, II.r. vádlott a büntetés ¾ részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 áprilisában A két vádlott betért Debrecen egyik presszójába, ahol erősen ittas állapotuk miatt nem akarták őket kiszolgálni. Ezen felháborodva a két férfi azt kiabálták a pultos felé „akkor kipakoljuk a kocsmát!”

A pultnál álló egyik vendéget ki az zavarták a helyiségből. Közben cigarettázásból visszatért a presszóba M. L. sértett is, erre a vádlottak felé futottak és mindketten egy-egy vaskeretes székkel megtámadták a férfit. A bántalmazás közben a sértett védekezett, azonban több ütés érte a dulakodás során. I.r. vádlott a széket támlájánál fogva megütötte a sértett fejét, ami erősen vérezni kezdett. II.r. vádlott a sértett vállára ütött a székkel. M. L. a verekedés közben a földre esett, ezt követően I.r. vádlott a sértett felsőtestének bal oldalát többször megrúgta. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.