Testvére lakásából lopott egy nyíradonyi nő

Rendőrség

Ellene nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járás és Nyomozó Ügyészség. A vádlott testvére és annak férje Debrecenben, egy társasházi lakásban laknak. A nyíradonyi nő cselekményét megelőzően tudomást szerzett arról, hogy a sógora nagyobb összegű készpénzt tart a lakásban.

A vádlott a testvére tudta nélkül megszerezte tőle a lakás bejárati ajtajának kulcsait, majd a házaspár huzamosabb távolléte alatt, 2016. július 2-án a délutáni órákban a nála lévő kulcsokkal bejutott a lakásba. Ezután a sógora által használt szobát átkutatta és az egyik szekrény alatt megtalálta a két borítékot, melyekben a sértett összesen 1.100.000,- forintot tartott.

A vádlott 800.000,- forintot ellopott, majd távozott a lakásból. A későbbiekben a megszerzett lakáskulcsokat észrevétlenül visszajuttatta. Az okozott kárból mindössze 40.000,- forint térült meg. A sértett az eljárás során a vádlottal szemben polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte hiányzó pénze visszaadását.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.