Hatszázmilliós támogatás önkéntes tűzoltóknak és mentőknek

Gazdaság

Idén 492 önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pályázatán, amelyen a többi között különféle tűzoltóeszközök és felszerelések beszerzésére lehetett támogatást elnyerni – tájékoztatta kedden az OKF szóvivője az MTI-t.

Eszerint a tavalyinál százmillió forinttal több, 600 millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek között a központi költségvetésből – közölte Hajdu Márton.
Az egyesületek működési költségekre, a tűzoltóautók és tűzoltás technikai eszközök javítására, szakmai tanfolyamokra, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, az önállóan beavatkozó egyesületek vezetéstechnikai képzésére, rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre nyújtottak be pályázatot – tette hozzá.
Az egyéni védő- és tűzoltó technikai eszközök átadása a múlt héten már elkezdődött és december 15-ig valamennyi sikeres pályázó megkapja azokat – mondta a szóvivő.