54 zsák kukoricát vittek el

Rendőrség
A debreceni rendőrök vádemelést javasolnak azzal a négy nővel és egy férfival szemben, akik a gyanú szerint egy termőföldről elloptak 54 zsák kukoricát.

Egy mezőőr tett bejelentést a rendőrségre 2016. július 29-én 23 óra 15 perc körül arról, hogy Debrecenben egy Varjúfű utcai termőföldön egy társaság több tucat zsák kukoricát szedett össze és készített elő a későbbi elszállításra, majd a helyszínről gépkocsival elmentek.

A bejelentést követően a járőrök a gépkocsit Debrecen, Határ utcában megállították, majd igazoltatták a sofőrt és az utasokat.

A rendőrök megállapították, hogy a 35, 34, 26 és 24 éves nők, valamint a 36 éves férfi a termőföldről 54 zsákban több száz cső kukoricát szedtek össze a tulajdonos tudta és engedélye nélkül. A nyomozók a Debreceni Rendőrkapitányságra előállított K. Jánost, B. Évát, S-né B. Orsolyát, Sz. Mónikát és B. Renátát gyanúsítottként kihallgatták. Az eltulajdonított kukoricát a rendőrök lefoglalták és a tulajdonosnak visszaadták.

A Vizsgálati Osztály a gyanúsítottakkal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. november 21-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.