Új kiállítások a MODEM-ben

Kultúra

Három új kiállítás nyílik a következő napokban a MODEM 2. emeletén, ahol ezúttal a szakralitás kerül a középpontba.

November 25., péntek 18 óra: Jézus élete

A Jézus élete című tárlaton Aknay János, ef Zámbó István és tábori csaba munkái mellett szokatlan társításként az NDK csoport anyaga is látható, november 20-tól 2017. január 8-ig. A megnyitó november 19-én, pénteken 18 órakor kezdődik, köszöntőt mond: dr. Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára, valamint Ócsai Tamás, a Hetednapi Adventista Egyház elnöke. A tárlatot Fátyol Zoltán képzőművész nyitja meg.

November 26., szombat 16 óra: Reformáció 500 – Szalay Lajos grafikái

A teremtés, a szövetség, a kegyelem, a kísértés és az ígéret témáját járja körül Szalay Lajos grafikáin keresztül az a MODEM-ben látható tárlat, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású kiállítássorozat első állomásaként kapott helyet a debreceni művészeti központban. A KOGART a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel (DRHE) együttműködésben emlékezik a reformáció 500. évfordulójára a rendhagyó kiállítássorozattal.

A megnyitó programja: áhítat: dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke; köszöntő: Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere; a tárlatot megnyitja: dr. Bölcskei Gusztáv, a DRHE rektora. A kiállítást bemutatja: Fertőszögi Péter művészettörténész, a KOGART kuratóriumának elnöke.

 

2016. november 26., szombat 17 óra: Korniss Péter: Betlehemesek

Korniss Péter pályája elejétől fényképez népszokásokat. Ezek között az egyik leggazdagabb magyar dramatikus játék a betlehemezés. Stilizált képei, a “beállított” betlehemes fotók a legkülönfélébb környezetben jelenítik meg a népszokást és annak megidézőit a kortárs kiállítótér udvarától kezdve a lakótelepen át a bevásárlóközpont falaiig.