Tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba

Rendőrség

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség ellene a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

2016. augusztus 1-jén a kora esti órákban a vádlott az általa vezetett személygépkocsival zavartalan időjárási és látási viszonyok közt haladt a 35. számú főútvonalon, a járműben két utas tartózkodott.

Debrecen-Józsa felé haladva a közutat keresztező vasúti átjárón a vádlott nagyfokú figyelmetlensége folytán nem vette észre a fénysorompó piros jelzését és a leengedett sorompórudat, ezért vészfékezett, azonban megállni nem tudott. A férfi személygépkocsijával letörte a sorompórudat, majd nekiütközött az átjáróba behaladó személyvonat oldalának.

Az ütközés következtében a gépjármű egyik utasának orrcsontja eltört, a személyvonaton utazók közül senki nem sérült meg.

A vádlott többszörös KRESZ szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt tárgyalás mellőzését kezdeményezte a Debreceni Járásbíróságon, felelősségének megállapítása mellett pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.