Együttműködési megállapodást kötöttek

Rendőrség
Együttműködési megállapodás jött létre a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Debreceni Törvényszék és a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség között.

Együttműködési megállapodást írt alá 2016. október 24-én Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya, Dr. Kahler Ilona a Debreceni Törvényszék elnöke és Dr. Pocsai Edit a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség főügyésze.

A megállapodás célja elsődlegesen az, hogy a bírósági, ügyészségi fogalmazók, valamint a jogi szakvizsga előtt álló rendőrségi dolgozók, másodsorban a pályakezdő munkatársak a gyakorlati ismeretek elsajátítása érdekében megismerjék az együttműködő partner szervezetének működését és közvetlen tapasztalatokat szerezzenek az ott folyó szakmai, jogalkalmazói munkáról.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Debreceni Törvényszék és a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a megállapodással szorosabbra fűzik eddigi partneri kapcsolatukat és minden évben igény szerint lehetőséget biztosítanak arra, hogy a munkatársak részt vegyenek a munkájukban.