Lelopták az autó kerekeit

Rendőrség
Egy autóról leszerelték és ellopták a kerekeket Debrecenben. A rendőrök egy órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalokat.

Egy nő tett bejelentést 2016. június 28-án 2 óra 26 perckor a rendőrségre arról, hogy Debrecen, Eperfa utcában ismeretlenek egy ott parkoló személygépkocsiról leszerelték és ellopták a négy kereket. A bejelentő megfigyelte, hogy az elkövetők milyen forgalmi rendszámú gépkocsival menekültek el a helyszínről. A rendőrök a kapott információk alapján a környező utcákat átvizsgálták, majd rövid időn belül a Leiningen utcában meglátták és megállították a keresett a gépkocsit.

n3810062

A járőrök igazoltatták a sofőrt és utasát, valamint átvizsgálták a gépjárművet, amelyben egy pár fekete kesztyűt, egy gépkocsi emelőt és más szerszámot, alkatrészeket találtak. A két fiatalember a szerszámokkal kapcsolatban többször ellentmondásos válaszokat adott. A rendőrök a 18 éves helyi és a 17 éves mikepércsi lakost előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A G. Lászlónál tartott házkutatás során a nyomozók megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított négy kereket. A Gépjármű-felderítési Alosztály munkatársai által beszerzett információk alapján a 18 éves fiatalember megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy Debrecenben három másik személygépkocsiról leszerelte és eltulajdonította a kerekeket.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. Lászlóval szemben – őrizetbe vétele mellett – folytatja a nyomozást, míg társa szabadlábon védekezhet.