Gyalogost gázolt, bíróság elé áll

Rendőrség
A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a sofőrrel szemben folytatott nyomozást.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 70 éves D. S. debreceni lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. április 8-án 11 óra körüli időben a férfi személygépkocsijával a Debrecen, Böszörményi úton közlekedett a Füredi út felől a Bartók Béla út irányába. A sofőr a Böszörményi és Bartók Béla utak kereszteződésénél lévő jelzőlámpa tilos jelzése ellenére továbbhajtott és elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, szabályosan áthaladó 57 éves nőt, akit a helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai kórházba vittek. Az orvosi vélemény szerint a sértett a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A beszerzett adatokat és a tanúkihallgatásokat követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi férfit, aki elismerte a felelősségét.

A rendőrség a gépjárművezetővel szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.