Szembeszállt a betörővel egy 60 éves nő

Rendőrség
A hajdúszoboszlói rendőrök elfogták és őrizetbe vették a rablás bűntett kísérlet elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. február 1-jén 9 óra körüli időben egy férfi átmászott egy hajdúszováti családi ház kerítésén, majd a kertben található metszőollóval felfeszítette a pinceajtót és így bejutott a lakásba, ahol az egyik szobában meglátta az ott lakó nőt, akitől kért 40.000 forintot. A megrémült nő a kérést nem teljesítette, ezért a férfi átkutatta a szekrényeket és be akart menni a ház összes szobájába. A sértett ezt látva elállta a hálószoba ajtaját. A fiatalember ekkor megfogta a 60 éves nő karját és megpróbálta őt eltolni az ajtótól, a nő azonban ellenállt. A férfi megfenyegette áldozatát, akinek az arcához nyomta az öklét, majd a kezével megmutatta, hogy fogja elvágni a nyakát. A nő nagyon megijedt, kiabálni kezdett, de mindvégig ellenállt és telefonon értesíteni tudta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját.

A bejelentést követően a hajdúszoboszlói rendőrök a helyszínre siettek. A járőrök az utcán meghallották a sértett segélykiáltásait, ezért azonnal átugortak a ház kerítésén és a hátsó bejáraton keresztül bementek az ingatlanba, ahol elfogták a 20 éves B. Csabát, akit a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a hajdúszováti lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a hajdúszováti lakossal szemben rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.